2009. december 30., szerda

Első karácsonyunk hármasban









Nagyon szép karácsonyunk volt, felejthetetlen ez is mint minden ami lassan már 9 hónapja történik velünk. Tavaly karácsonykor már kezdett látszódni hogy babát várok, most meg már hármasban ültük körbe a fát:) Hihetetlen:)
24-én ebéd után leraktuk Ádi babát aludni, és mire felkelt, megérkezett a Jézuska a sok ajándékkal és már a fenyőfa is ott állt, szépen feldíszítve. Tőlünk kapott egy autós ülést (ami már a kocsiban van), egy FP tanulókutyust, ruhákat, egy Tigrises mamuszt és még egy kutyát ami ugat és megy magától és zölden(!) világít a szeme:)) Ezek közül igazán semmi nem érdekelte, pár percig nézegette a FP kutyust, aztán már egy krémes dobozzal játszott.))
Később felöltöztünk szépen és átmentünk anyósomékhoz, mindig ott töltjük a szentestét.
Sajnos az ünneplős kantáros farmernacija amit kapott tőlünk, épphogy jó lett rá, de így is nagyon csini volt a kis fehér ingjével. Nagymamájáéktól is kapott rengeteg ruhát, egy FP daloló mesekönyvet, egy nagy Tigrist a Micimackóból, kisautót, J. öccsééktől egy CAT billenős, világítós-zenélős teherautót, talán azt hiszem nem hagytam ki semmit sem. Természetesen az alvási rendje totál felborult, ált. úgy jött ki a lépés, hogy egy nap egyszer aludt, ebéd után, de akkor is max. másfél órát. Így viszont este nem kellett altatni, és az éjszakák is egyre jobbak.
Sajnos 24-én reggel elkezdte azt csinálni, hogy a szokásos reggeli szopinál sírt. Mit sírt, űvöltött, és nem volt hajlandó elfogadni a cicimet:( Így sajnos tápszert kellett adni. És este ugyanezt csinálta, az istennek se tudtam rávenni a szopizásra...még csináltuk ezt további 3 napon át, utána feladtam.....sajnos így véget ért a szopizás:( Sajnálom nagyon, mert azt szerettem volna hogy még a télen szopizzon, de a Fiatalúr nem így gondolta....
Közben megjártuk a másik mamáékat, rokonokat, dédiéket, felsorolni is sok lenne hogy itt miket kapott, de a legnagyobb sikert azt hiszem az a bébikomp aratta, amit a keresztapukájáéktól kapott. Rögtön felfedezte rajta a dudát, a gombokat, amik mindenféle hangokat adnak és még vílágítanak is. Nagyon tetszett neki, ki se lehetett venni belőle! Először csak hátrafelé ment, de mára már úgy megy előre, hogy csak na! Annyira édes ahogy teker a kis lábaival, olyan mintha már menne igaziból:)
27-én megtartottuk a barátnőimmel a szokásos csajos karácsonyt, illetve a János napot, de természetesen itt is Ádi volt a fő attrakció:) Ahogy a képeken is látszik, nagyon jól érezte magát a csajok között. Kapott külön ő is ajándékot a lányoktól, egy FP teknősbékát, ééééééééés a keresztanyukájáéktól pedig egy nagyon menő H&M-es kordgatyót hozzá egy Snoopy kutyás felsőt. Már alig várom hogy ráadhassam:))
Szóval ez a karácsony csak róla szólt, de ez így természetes, és nagyon jó visszaemlékezni és soha nem fogom elfelejteni ahogy karácsonyra készülődtünk, szólt a karácsonyos Bereczki-Szinetár cd és táncoltunk rá Ádival, aki közben nagyokat kacagott és sütöttük a sütiket (mármint én, ő csak néző volt), aztán ahogy rácsodálkozott a fenyőfára, egyszóval egy csoda volt, sose gondoltam volna hogy ez ennyire jó tud lenni:))

2009. december 24., csütörtök

Boldog karácsonyt!


Minden kedves olvasómnak békés, boldog karácsonyt kívánunk!!!

2009. december 22., kedd

Zűrös éjszakák, pörgős nappalok

Kár volt elkiabálnom hogy milyen jól telnek mostanában az éjszakáink!
Vasárnap volt egy hete, hogy elkezdődött az "éjszakázás". Folyamatosan fel-felsírt. Majd másnap éjjel még többször, majd harmadik éjszaka már óránként....áááááá..........Azok a fránya fogacskák csak nem akarnak kibújni!!!
Nappal mint ha mi se történt volna, egy perccel se aludt többet a szokásos kb. 2-szer 40 percnél.
De azért már az 5. átbulizott éjszaka után kezdett nappal is nyafiskodni, ami nem csoda, én is alig bírtam, főleg hogy közeledik a karácsony, és kellett egy nagytakarítás, közben már az ötödik féle aprósütit gyártom, nem mellesleg főzök, mosok, vasalok, stb, stb, és természetesen szórakoztatom Ádit.
Mikor már majdnem feladtam a küzdelmet és azon agyaltam, hogy hogy lehet hogy már 5. napja nem alszunk, kutattam, utánaolvastam a dolgoknak és bevettetem a Chamomilla 15 Ch-t ami kifejezetten a fogzásra való homeopátiás bogyó. És amióta ezt kapja, nappal 3 óránként egy szemet, azóta nyugisabbak az éjszakáink, "csak" 2-3-szor kel fel.
Viszont most már egy hét is eltelt ugye, és a fogaknak még mindig semmi nyoma!! valószínűleg a felső két metszőfog lesz a ludas, mert eléggé meg van dagadva ott az ínye, néha még a műanyag kanál is bántja evésnél.
Egyébként hihetetlen módon belejött a "dumálásba", minden nap van vmi új. Ma éppen nagyon magas hangon, vinnyogva beszél, úgy kiabálja hogy dádádá:)))
De nagyon aranyosan mondja ha akar vmit, hogy ananana (=anya:)), meg ha nem tetszik neki vmi, akkor hogy nenene:)))
Ma kapott először csirkemájat, sütőtökhoz volt bekeverve, naná hogy megette! Viszont amióta állandóan kér a mi kajánkból is, és egyre jobban ismeri az ízeket, kezd válogatós lenni: ma pl. uzsira körtét kapott köles péppel, és addig nem ette meg, amíg nem kevertem hozzá egy kis alma-eper bébiételt, amitől sokkal édesebb lett.
Lemértük a szobamérlegen, 9,70-et mutatott:))) Már sokkal lassabban 32hízik.

2009. december 13., vasárnap

"Jó ember a hóember"






Ádi kapott egy nagyon aranyos hóemberes piros bodyt. Nézzétek csak, milyen cuki:))

2009. december 10., csütörtök

tetete, dedede, dádádá







Tegnap délután Ádi váratlanul egyszer csak elkezdett beszélni!
Igaz, egyenlőre még elég szegényes a szókincse, de olyan tisztán és sokszor és édes manó hangon mondogatta a nagy melója közepette hogy tetetetete, hogy csak lestünk:))
És utána a közös-apás fürdés közben is mondogatta, épp nagy tusfürdő és sampon pakolásban volt, úgy látszik a nagy koncentrálás hozta ki belőle:)
Aztán reggel amikor épp a virágföldet akarta volna kiszedni a cserépből és rászóltam hogy nem-nem, erre felelt hogy: dedede. És folytatta...és megint rászóltam és megint mondta hogy dedede:)) Nagyon cuki volt, mintha tudná már mit jelent:) Vagy tudja?
Aztán pár órával később már a dádádá-nál tartott, akkor épp a gyertyát szerette volna leszedni a kis asztal túlsó feléből.
A másik jó hír: az éjszakáink egyre szuperebbek! Úgy eltelt egy (vagy kettő?) hét is hogy max egyszer vagy egyszer sem kelt fel inni, és mostanság fél 8-nál korábban nem is kel. Csak így tovább! A jót megszokni könnyű:)
Viszont a szopizás egyre jobban nem érdekli:(( Fura is hogy este 7 és 8 óra között eszik és reggel fél 8-8 körül nem éhes??????? Alig szopizik egy pár kortyot, aztán pörög, mint aki fel van húzva. És este ugyanez.......Vagy lehet ennyire jó lenne ez a "jó éjt" tápszer, amit este kap? pedig nem kap sokat, csak 140 ml-t. Olyan jó lenne ha télen még szopizna!
És már 4 fogunk is van, bár Ádi fogai nem tudják a jó kibújási sorrendet mert az alsó kettő metszőfoga után nem a felső kettő metszőfog jött elő, hanem a két szemfoga bújik ki. Az egyiket már elég jól lehet látni, a másikat csak érezni. Mi lesz ebből a gyerekből, vámpír??:)))))
Pár mai kép:))

2009. december 8., kedd

....és jött a Mikulás!








Én kiskoromban Mikulásra mindig csokit meg gyümölcsöket kaptam. Szerettem volna tovább vinni ezt a hagyományt, mi szerint a Mikulás nem egy elő-karácsony. Hááát, ez nem jött be.
Egyrészt mert egy majdnem 8 hónapos gyerek még nem eszik csokit, tehát "mindenképp" kellett venni neki vmit:)) Másrészt ezt mások is így gondolták, és szintén vettek neki ajándékot:)
Kapott sok ruhát, Superman-es zoknit(!), zenélő-vílágító-magától guruló autót (ami kb. 2 percig érdekelte), de a legnagyobb sikert az a héliumos-télapós lufi aratta, amit a keresztapukájáéktól kapott. Nagyon cuki volt, ahogy el akarta kapni a lufit és markolászta volna. (talán egyszer fel tudom tölteni ide azt a videót...)

Ádi és a pihiszék



És feláll úgy benne hogy a háttámlába kapaszkodik, nem számít hogy közben billeg a szék.......

2009. december 3., csütörtök

Harmadik hajvágás












Kedden Ádi baba harmadszorra is megszabadult az "őrült professzoros" hajától:)
Megint nagyon jól viselkedett, így kb. 5 perc alatt kész lettünk.
Olyan igazi kisfiús már így a feje. Meg lehet zabálni!!! Egyébként is egyre bújósabb, aranyosabb, okosabb, stb, stb.
Már nagyon ügyesen tapsizik a tenyerünkbe, puszit ad, pápát int,egyre jobban tudja mit csinál a halacska (=tátog). A mászásról, felállásról, anyanézdnemkapaszkodoksemmibe már nem is beszélek.
Elmosogatni nem tudok úgy 2 poharat, hogy ne kelljen 6-szor utána menni. Vagy a kutyákkal barátkozna, akik egyre többet vannak bent a hideg miatt, de elzárva egy ráccsal.De Ádinak ez se jelent gondot, simán feldönti a rácsot ( és beüti magát ha nem figyelek). Vagy amíg teregetem a ruhákat, ő közben leszedi:))
A héten megkóstoltuk a natúr joghurtot, először 2 kiskanállal a tökfőzelékében, majd később gyümölcsökkel uzsira. És újdonság volt a spenótos tészta is, de azt nem ette meg. Gyanítom nem a spenót volt a hibás, mert azt eddig szerette (de ő mit nem szeret:)), hanem az volt a gond, hogy a tésztát nem pürésítettem le teljesen, kb. rizs szem nagyságúak maradtak, és úgy látszik még nincs felkészülve a darabos ételre.
Mostanában újra nagyon keveset alszik nappal, fél óra-40 perceket, akkor is úgy ha mellé fekszem a nagyágyon. A kiságyban alvás nem megy ilyen könnyen. De csak nappal, este szerencsére "tudja hol a helye":)) Viszont a déli rövid alvásnak az lett az eredménye, hogy 5-6 óra körül már nagyon elfárad a nagy jövés-menésben (ami nem csoda) és ilyenkor is alszik egy rövidet. Viszont ha ilyenkor alszik, akkor este 9 előtt nem lehet letenni, úgy pörög. Fürdés és vacsora után még hancúrozik az ágyunkban köztünk. Ilyenkor nagyon édes!!!!! Mintha tudná, hogy neki most már aludnia kellene, és ezért kitesz magáért, és úúúúgy bújik, játszik, puszit ad:))
Hihetetlen, hogy mennyire szeretjük!!!! És napról-napra egyre jobban!!! Nem gondolná az ember, hogy ezt az érzést lehet még fokozni, de lehet!!!!!!!!!!

Egy pár ilyen volt-ilyen lett haj kép: