2009. szeptember 24., csütörtök

Sütőtök és társai











A héten mi is elkezdtük a hozzátáplálást, egyenlőre még csak a gyümiknél tartunk.
Az egész azzal kezdődött, hogy a jobb mellemet már szinte teljesen elutasítja, ugyanis nem jön úgy belőle, ahogy a Fiatalúrnak tetszik. És így már egyre kevesebb és kevesebb van benne:( A másik ok, hogy múlt héten kaptam egy kisebb "méretű", ám de annál rosszabb mellgyulladást, a változatosság kedvéért a másik mellemben. (Szerencsére csak egy napig tartott) Így megdőlt a tervem, mi szerint féléves koráig csak anyatejet fog kapni, nem volt más választás, meg kellett ismerkedni a kanállal evéssel.
Eleinte nagyon nehezen ment a dolog, szájzárat kapott:) De amint egy kisebb falatocska lecsúszott, rájött, hogy mennyire jó is ez, és ma már boldogan nyitja a kis száját az újabb és újabb falatokért. Egyenlőre csak a déli alvás utáni (4 órás) evését váltom ki így. A kedvenc most az alma-sütőtök párosítás, nem véletlenül, hisz kisbaba koromban állítólag én is csak azt ettem, azt hitték anyuék, hogy sárga leszek. Én nem lettem sárga, Ádinak viszont a kakija az lett tőle:)) És a bébiételek hatásásra már büdiket is kakil:) Mi lesz ha majd mondjuk brokkolit kap?
Tökéletesen mindegy neki hogy milyen árkájú és ízű bébiételt kap (bár nem kóstolt sok félét még, az is igaz) Ma én csinálok őszibarack-banánt, kíváncsi vagyok, az mennyire jön majd be neki.
A hízás is lelassult nála, mert a múlt héten csak 50 gr-ot hízott. Ez önmagához képest nagyon kevés. Múlt héten volt 8710 gr. Viszont utána jutott eszembe, hogy lehet hogy ugyanannyit hízik, csak már lemozogja. Ugyanis folyamatos mozgásban van, lerakom a kiságyába aludni, és 3 mp múlva tuti nem úgy van, ahogy letettem. Bizonyíték a fent látható fotó, az a vil.kék kis izé bizony a párnája, és már hiába pakolom ki az összes macit, forgót, mindent a kiságyból, akkor is a másik vége az ágynak érdekesebb:) A forgás most már nagyon jól megy minden irányba, a hátrafelé kúszás is, egyenlőre még négykézláb nem tud menni (szerencsére:)), de ez is csak napok kérdése, mert nagyon emelgeti a popóját, olyan kis ügyes ahogy próbálgatja, de nem megy neki.:))
Fogkérdésben még nem tudok nyilatkozni, mert egyenlőre se híre, se hamva, még csak nem is dudoros.....bár az összes nagymama, ismerős, stb, szereti a nyafijait erre fogni: "biztos a foga", én meg jól rájuk hagyom.
Sajnos az éjszakáink még mindig kiszámíthatatlanok, egyszer felébred akár hajnali 1-kor is, máskor reggel 6-ig bírja, ugyanannyi kajával...szóval a logikára még nem jöttem rá. Még az a szerencse , hogy ilyenkor hamar visszaalszik. Azt tuti hogy reggel fél 8 és 9 óra között kel valamikor, végleg.
Mivel az esti szopinál már tápszert is kap pótlásként, amikor mondjuk 1-kor megébred, tuti nem azért mert éhes és a doktornő is mondta, hogy mivel ennyi a súlya, már nem nagyon kéne ennie még éjszaka is. Úgyhogy most fel van adva a lecke, hogy mit csináljak: hallgassak az okosokra, vagy engedjek az anyai ösztönömnek???
Na, de majd csak kialakul.....egyenlőre a jó éjszakák vannak többségben, ma is reggel 9-ig aludt, előtte 5-kor evett. Ez nem is olyan rossz.... Végülis a nappalok már abszolút kiszámíthatóak, és du. általában 1-4 alszik, egy felkeléssel. Vagy kettővel. Vagy hárommal...:))
Többnyire már a nagykádban fürdünk, vagy mind a hárman, vagy csak mi ketten, vagy csak a fiúk ketten. Azt azért el kell mondanom, hogy bármilyen fáradt és nyűgös is este, ahogy elkezdjük levetkőztetni és készülődni a fürdéshez, már fülig ér a szája:))
És már másodszorra voltunk fodrásznál!
Egyet hiányolok csak: még mindig nem HANGOSAN nevet. Viszont nem hangosan sokszor....
Na jó, ne legyek telhetetlen, ugye?

2 megjegyzés:

anake írta...

A hangos nevetést ki kell sajnos érdemelni nem osztják bökezüen én sem kapok belölle Sztella is csak a tesójának meg az apjának "ad" belöle

Ada írta...

Hogy milyet fog kakilni a brokkolit kap? Ne akard még tudni. :D Csak annyit mondok, hogy nálunk ma spenót volt és a végeredmény....húúúúúúúú :D:D:D