2009. július 31., péntek

Nyaralunk







Hát jóóóó rég írtam, de mentségemre legyen, hogy Ádi egyre kevesebbet alszik nappal és egyre több figyelmet igényel.
Hétfőn már 7580 gr-ot mértünk, és kb. 65 cm. Hatalmaaaas baba, de szerencsére még mindig csak szopi van, tehát még a doki néni se szólhat egy szót se a hízásra. Hát istenem, olyan jó étvágya van mint az apukájának:)
Az éjszakák továbbra is csendesen telnek, most kezd arra beállni, hogy este 8-kor alvás, először hajnali 4-fél 5 körül ébred enni, aztán egyből visszaalszik 8- fél 9-ig. Napközben örülök ha alszik kétszer 1 órát, de sokszor még ez se jön össze.
Össze-vissza jár keze-lába, magyaráz, síkongat, áriázik mint egy operaénekes, és roppantul tetszik neki a saját hangja. Nagyon ügyesen megfog mindent amit felé nyújtunk, állandóan ülni akar, sőt néha már az sem elég neki és ülésből húzza fel magát állásba, persze a mi segítségünkkel, iszonyat jó erőben van. (Szerintem nagyon hamar járni fog.) Nagy sláger nála Lola kutya, nagyon szereti nézni ahogy előtte futkározik. Szegény kutyáknak lesz nemulass ha nagyobb lesz Ádi, azt hiszem:))
A cumit továbbra sem kéri, viszont az ujját néha szopizza, de össze-vissza, van amikor egyik kezén bekapja 3 ujját és még ehhez bekapja a másik keze kisujját, + ömlik a nyála, tehát azt gondolom, hogy itt hamarosan fogzás lesz.....jajajaj......
A héten Apa szabin van, nagyon egymásra talált a két fiú, szinte egész nap az apja kezében van, jövő héten meg majd csodálkozik a kis drágám hogy Anya miért nem fog egész nap:)
Voltunk a barátainknál Balatonfűzfőn, egész jól viselte Ádi, csak a megszokott napirendünk borult, így össze-vissza evett, aludt. Mindenki agyon dícsérte hogy milyen jó baba és persze hogy milyen csodaszép:) Volt hogy a kocsiban kellett megszoptatnom, mert a kis Akarnok rájött arra, hogyha elkezd teljes hangerőből sírni, sikítani, akkor egyből az van amit Ő akar......Már most látszik hogy igazi kos, iszonyatosan akaratos.
És pár nap múlva már 4 hónapos lesz! Istenem, milyen gyorsan megy az idő!!

2009. július 10., péntek

Fodrászkodás











A nagy melegre való tekintettel megváltunk Ádi babám haaaatalmas hajától.
Véget ért (egy időre) az őrült professzoros korszak.....
Nagyon ügyesen viselte a nyírást, szinte meg se moccant az ölemben, engedelmesen tűrte, közeben megeresztett egy-két vigyort a fodrásznak:)
Kb. 3 perc alatt végeztünk is, 1000 Ft volt...hoppá.....lehet fodrásznak kellett volna tanulnom?
Hétfő este kereken 7 kg-t nyomott! Aztaaaaa! A kis hurka-gyurkám:)
A héten voltunk 3 hónaposak, ennek örömére megvettük neki a pihenőszéket, ami rezeg és hintázik is. Egyenlőre mintha egy kicsit még meg lenne szeppenve a rezgő funkciótól, úgy látszik, csak bennem volt az, hogy beleteszem és 5 perc múlva már alszik is benne:)
Napról-napra ügyesebb Vacak úr, már ott tartunk kézügyesség terén, hogy leveszi Apa fejéről a szemüveget.
Nyáladzik ezerrel, én nem is tudom honnan jön ennyi nyál.....és vesz mindent be a szájába, aminek nem túlzottan örülök....lehet már jön a foga????
Az éjszakák változóan telnek, este 8-kor alvás, ezt szerencsére fixen tartja, van amikor csak reggel 5-kor,6-kor kel, de van amikor hajnali 2-kor,3-kor. Logikát már nem keresek benne - (pedig hány álmatlan éjszakám volt emiatt hogy megfejtsem!) - mert nincs....
De azért pórbálkozni lehet, nem? Szóval próbáltam én már azt hogy csak ringatom, hátha visszalaszik: nem jött be. Aztán adtam neki cumit: kb. 10 mp alatt rájött hogy nem jön belőle semmi, és még jobban rázendített (amúgy soha nem is cumizik, nem tudom miért vetettem akkor be).Próbáltam azt is hogy csak pár kortyot engedtem hogy szopizzon, biztos szomjas jelszóval: na, ez sem jött be, mert követelte a további kaját......Szóval most ott tartok, ha hajnalban nyöszörög, akkor bizony Anya egyből ugrik és megeteti,mert biztos éhes szegényke:)
Hát, pedig nem úgy néz ki, mint aki éhes....:)

2009. július 2., csütörtök

Hatkilónyolcvan...




Ádi baba szépen cseperedik:))
6,8 kg volt hétfőn, illetve 64 cm hosszú.Kicsit aggódtam hogy nem túl nagy-e, de a védőnő szerint aggodalomra semmi ok, gyönyörűen fejlődik, szép formás, majd ő szól, ha úgy látja hogy "fogyóznia" kellene.Egyébként eszembe se jutna ezen parázni, csak azért fura nekem, mert a fórumtársam babái jó egy kilóval kevesebbek.
Az én kis Drágaságom mindent tud amit egy 3 hónapos babának tudnia kell, gyönyörűen fejlődik testileg és szellemileg is, mindennap meglep vmi újdonsággal.Reggelente a körforgó állítójának három sárga csillagához beszél hosszú perceken keresztül, megvitatják hogy mi minden történt az éjszaka. Aztán amíg Anyuci, azaz én (húú de fura) megcsinálom magamnak a reggelimet, Ő Bebe tv-t néz, és hangosan kurjongat, magyaráz:)) Meg kell zabálni!!!
Szeretem ezeket a hétköznapokat, annyira ismerem már minden rezdülését, és szinte percre pontosan kiszámítható hogy mikor mi fog következni, nagyszerűen működik a napirendünk.
Viszont most 3 nap egymás után azt játszotta, hogy felkelt hajnali 3-kor enni.....pedig eddig olyan jól átaludta az éjszakákat! A felkelés okát a mai napig nem tudom hogy mi volt, hiszen ugyanannyit evett , mint máskor szokott, de Ő kelt....és nem ám csak pár kortyot szopizott, mert mondjuk szomjas volt, neeem, egy komplett étkezést beiktatott a hajnali órákra:) Amit folytatott reggel 7-kor, majd 10-kor...Tehát ha azt vesszük, sokat alszik, csak hát éhes szegényke:)
Tegnap megvolt az első fürdés a nagykádban, ez is egy olyan élmény számomra,amit soha az életben nem fogok elfelejteni, hihetetlen aranyos volt és nagyon élvezte. És annyira biztonságban érezte magát a karjaimban!
Ma el is sétáltunk Apával a közeli uszodába megkérdezni a baba usztatást, amire sajnos csak a jövő héten tudnak választ adni, lehet nyári szünet lesz,ami nem lenne túl jó, mert én úgy tudom hogy 3 hónaposan szokták elkezdeni.
Jövő héten megyünk fodrászhoz, levágatom neki a hatalmas loboncát, mert egyrészt ebben a dög melegben állandóan beizzad, másrészt minden reggel elalussza és úgy kel fel, mint egy "őrült professzor". Lsd. fenti képek:)))))