2012. február 24., péntek

Farsang

Egy pizsis, és egy főpróbás:







Kedd du. szóltak, hogy pénteken, csak a gyerekeknek tartanak farsangi mulatságot, vigyünk be nasit, üdítőt, meg olyan jelmezt, amit könnyű rájuk adni, mivel Csilla néni még mindig a kórházban van, így egy gondozó van csak meg egy dadus.
(Kár hogy ez nem olyan farsang, amire mi szülők is mehetünk, úúúgy megnéztük volna őket)

Hát mi más is lehetne Ádika, mint szakács?:))))))))

Remélem senkire nem suhint rá azzal a nagy fakanállal:))

Az új őrület :)

Útközben is lehet mesét nézni:










Táblagép........hát igen:)

Többen is hülyének néztek, hogy egy alig 3 éves gyereknek miért kell ilyen? Na de ők nem tudták ennek a hátterét...

Úgy kezdődött hogy Janinak vettem karácsonyra egy szuper telefont, egy Samsung Galaxy S II-t. Ádinak csak egyszer kellett megmutatni hogy ezen az érintőképernyős telefonon milyen jó játékok vannak (pl. Angry birds).... Csak ámultunk hogy kb. 2 perc után milyen profin kezeli a telefont. Csak az volt a bibi, hogy nem lépett ki a játékokból, hanem egymás után szép sorban megnyitott mindent és ezt a telefon nem annyira szerette:))Jani méginkább nem szerette:))

Szóval kb. napi szinten a következő jelenet szemtanúja voltam heteken át, ahogy Ádika nyúzza az apját hogy megkapja a telefont, majd ez átmegy sírásba/hisztibe és a drága kos lelke valahogy nem adja fel könnyen a kűzdelmet, konkrétan képes egész nap ezért könyörögni:)) Pár hete a következő párbeszéd zajlott le kettejük között amikor Jani azt "mondta" hogy nem működik a telefon mert kifogyott belőle az elem (ezt a fogalmat ismeri, mert a távirányítós autó se megy ha kifogy az elem) Szóval egész nap kérdezgette: "van már benne elem, van már benne elem?" Aztán amikor megunta, azt mondja az apjának erélyes hangon: "utoljára kérdem, van már benne elem?" Hát dőltünk a röhögéstől:)))

Amikor végre megkapja a telefont, onnnantól kezdve pedig Jani kap agyrohamot ahogy látja hogy Ádika fél perc játszás után már nyitja meg a köv. játékot és így tovább.

Ezért megbeszéltük, hogy kap egy (olcsóbb) táblagépet, inkább azt nyomogassa, ráadásul az sokkal nagyobb, jobban látja, és majd mesét is nézhet rajta a kocsiban vagy ha elmegyünk vhova.

Hát így történt hogy egy alig évesnek "nagytelefonja" van, ahogy ő hívja:)
Közben rájöttem hogy ennek a gépnek "hatalma" van, mert ha nem viselkedik jól, vagy hisztizik Ádika, akkor nincs "nagytelefon"


2012. február 17., péntek

Ezt nem hiszem el....

Ő is lapátolja a havat mint a nagyok:))



Játszóházban voltunk a hétvégén:






Kemény egy hét 2 napot ment Ádika bölcsibe és újra beteg lett. Nem hiszem el...........
Most lehet én vonzom be, vagy ennyire jók az anyai megérzéseim, de már hétfőn du éreztem hogy vmi nem 100-as vele, pedig semmi jel nem volt, nem volt lázas, vagy nyafi, nem köhögött, egyszerűen csak azt éreztem hogy megint baj lesz:( Aztán lehet bevonzottam mert hétfőről keddre éjjel lázas volt:(( Egész éjjel forgólódtam, nem tudtam aludni hogy mi legyen.... Tudtam hogy nekem muszáj jönnöm dolgozni, mert most a pénztárban én helyettesítem a kolléganőmet és nem telefonálhatok be reggel hogy nem megyek. Janinak rendezvénye volt a héten, ezerrel dolgoztak, apósom a sógornőmék lakását festette, anyósom pedig a kis Áronra vigyázott. Kb. 3 óra alvás után Ádi is 5-kor kelt, éreztem hogy meleg...basszus egész éjjel azon imádkoztam hogy reggelre ne legyen lázas...Kapott Nurophen szirupot és kb. fél óra múlva már nem volt láza, és meglepően jó kedve volt, pedig éjjel ő se sokat aludt, forgolódott, szárazon köhögött.
Így mentünk bölcsibe, de ne tudjátok meg mennyire szar érzés volt úgy beadni, hogy tudtam hogy beteg....A munkahelyemen el is sírtam magam a mosdóban hogy milyen szaranya vagyok:(( Bent kérdezgették a kollégáim hogy mi bajom van, de nem akartam mondani, ne az legyen mindig, de aztán nem bírtam és elmondtam hogy Ádika sajnos megint beteg:(( Mondták hogy menjek el érte nyugodtan, még a főnököm is mondta...
Jaj, annyira nehéz ez, hogy tudom hogy otthon kellene lennem vele, de közben a munkahelyemen is helyt kell állnom mert nagyon nem nézi jó szemmel a főnököm hogy hiányzom:((((
Felhívtam a bölcsit hogy mi a helyzet Ádival, hisz reggel tök jó kedve volt, és mondták hogy most is jó a kedve, nem lázas, picit folyik az orra. Úgyhogy maradtam a melóhelyemen azzal, hogyha esetleg hívnak a bölcsiből, akkor megyek, de másnap kiveszek egy napot és elviszem dokihoz.
Keddről-szerdára nem volt láza, egész nap sem volt, tök jó kedve volt, alig köhögött, az orra se folyt, nem is értettem....murphy,....
Persze a doktornőhöz nem kaptunk időpontot, azt mondták menjünk oda kezdésre, 8-ra. Oké, odamentünk, kb.25-en voltak előttünk a 3 nm-es váróban ahol kb.40 fok van.Közben mindenki időpontra jött, esélyünk nem volt bekerülni, így eljöttünk, mert így csak betegebb lett volna Ádi a sok beteg gyerek között. Azért felhívtam telefonon a doktornőt később és mondta hogy most próbáljunk ki egy másik fajta köptetőt, illetve a homeós immunerősítő helyett kezdjük el a Béres Cseppet, + C-vitamin ezerrel, tea és a szokásos, hisz nem először van (sajnos) ilyen Ádinak:((
(Anyósom mesélte hogy Janinak is ilyen felsőlégúti megbetegedései voltak kiskorában.)
Közben Jani intézkedett hogy csüt-péntekre találjon vkit aki helyettesíti, de sajnos senki nem vállalta, így anyósomékhoz vittük erre a 2 napra. Úgy vittem oda, hogy már szinte nem is beteg, persze csüt-ön náluk már volt láza, illetve csúnyábban is köhögött (de ez valószínű azért van mert hat a köptető és szakítja fel nekik a váladékot)
Ma is ott van a kis Pockom, remélem meggyógyul és hétfőn már nem az orvoshoz viszem hanem a bölcsibe! (mert az ördög nem alszik alapon már kértem előre egy időpontot hétfőre, ha esetleg nem javul)

2012. február 7., kedd

Betegség:(




Szegénykémnek ilyen karikás volt a szeme, sápadt az arca:((


Sajnos elkiabáltam a dolgot,hogy több mint 1 hónapja nem volt beteg Ádi, mert a január utolsó hetét már úgy kezdtük hogy egyre nyafibb volt, semmi nem volt jó neki, majd elkezdett folyni az orra és végül kedd éjszaka végig lázas volt. Így szerdán már nem ment bölcsibe, és nem mentem dolgozni........Sajnos ez volt az eddigi legdurvább betegsége, eddig ha láza volt akkor egy nap alatt átment rajta, de most vasárnapig bezárólag minden nap volt láza. Közben egyre jobban folyt az orra, egyre csúnyábban (váladékosan) köhögött. Szerdán de. 2 órát vártunk a doktornőre, mire sorra kerültünk. Köptetőt kapott, az asztma pipát kellett újra bevetni, illetve orrspray, c-vitamin, Nurofen, estére Sinecod cseppek, vagy Baby Luf krém. Én már mindent bevetettem, de csak nem akart múlni ez a fránya betegség. Már hétvégén láttam hogy ahelyett hogy gyógyulna és egyre jobban lenne, egyre rosszabb a helyzet:( Szegénykém alig evett, ami tőle tök szokatlan, amikor sírt vagy nagyon köhögött, akkor a slejmtől felkavarodott a gyomra és hányt is egy párszor, közben ugye a lakásban is voltunk és le kellett kötni a figyelmét hogy ne unatkozzon, közben meg úgy ugráltatott hogy csak lestem. Ahogy leültem, akkor kért inni, vagy folyt az orra, vagy kitalált vmit:) Nem volt egyszerű.....főleg az éjszakák.....főleg úgy hogy péntekre már én is beteg lettem, hurrá......Sose gondoltam volna hogy én, aki eddig ált. egy évben egyszer voltam beteg, most havonta beteg leszek Ádival együtt:(
Hétvégén már láttam hogy ebből nem lesz hétfőn bölcsi,de szerencsére anyósomék bevállalták.
Hétfőn én még úgy gondoltam hogy talán szerdán már mehet bölcsibe, de anyósomék mondták hogy inkább vigyáznak rá egész héten, mert ha így megy vissza akkor pár napon belül újra beteg lesz. Így én tudtam menni dolgozni hétfőn újra és Ádika is jó kezekben volt, nem is tudom mit csinálnék ha nem tudnék anyósomék segítségére számítani, örök hála ezért nekik!!!!!!!
Szerencsére péntekre már teljesen meggyógyult, így hétfőn alig várta már hogy mehessen a bölcsibe:))