2012. február 24., péntek

Az új őrület :)

Útközben is lehet mesét nézni:










Táblagép........hát igen:)

Többen is hülyének néztek, hogy egy alig 3 éves gyereknek miért kell ilyen? Na de ők nem tudták ennek a hátterét...

Úgy kezdődött hogy Janinak vettem karácsonyra egy szuper telefont, egy Samsung Galaxy S II-t. Ádinak csak egyszer kellett megmutatni hogy ezen az érintőképernyős telefonon milyen jó játékok vannak (pl. Angry birds).... Csak ámultunk hogy kb. 2 perc után milyen profin kezeli a telefont. Csak az volt a bibi, hogy nem lépett ki a játékokból, hanem egymás után szép sorban megnyitott mindent és ezt a telefon nem annyira szerette:))Jani méginkább nem szerette:))

Szóval kb. napi szinten a következő jelenet szemtanúja voltam heteken át, ahogy Ádika nyúzza az apját hogy megkapja a telefont, majd ez átmegy sírásba/hisztibe és a drága kos lelke valahogy nem adja fel könnyen a kűzdelmet, konkrétan képes egész nap ezért könyörögni:)) Pár hete a következő párbeszéd zajlott le kettejük között amikor Jani azt "mondta" hogy nem működik a telefon mert kifogyott belőle az elem (ezt a fogalmat ismeri, mert a távirányítós autó se megy ha kifogy az elem) Szóval egész nap kérdezgette: "van már benne elem, van már benne elem?" Aztán amikor megunta, azt mondja az apjának erélyes hangon: "utoljára kérdem, van már benne elem?" Hát dőltünk a röhögéstől:)))

Amikor végre megkapja a telefont, onnnantól kezdve pedig Jani kap agyrohamot ahogy látja hogy Ádika fél perc játszás után már nyitja meg a köv. játékot és így tovább.

Ezért megbeszéltük, hogy kap egy (olcsóbb) táblagépet, inkább azt nyomogassa, ráadásul az sokkal nagyobb, jobban látja, és majd mesét is nézhet rajta a kocsiban vagy ha elmegyünk vhova.

Hát így történt hogy egy alig évesnek "nagytelefonja" van, ahogy ő hívja:)
Közben rájöttem hogy ennek a gépnek "hatalma" van, mert ha nem viselkedik jól, vagy hisztizik Ádika, akkor nincs "nagytelefon"


Nincsenek megjegyzések: