2010. január 30., szombat

Újra nyugodt éjszakák!


Ádi&kutyák:

Ádi&répa:
Ádi&tésztaszűrő:

Szerencsére újra csendesek az éjszakáink! Valószínű a felső két metszőfoga miatt voltak ezek a rossz éjszakák az elmúlt napokban. Hétfőn vettem észre, hogy a felső két metszőfoga áttörte az ínyét, a bal oldali már egész kibújt, a jobb oldali még nem teljesen. Azóta újra kapja a Chamomilla 15 ch-t, most vagy ettől, vagy azért mert megpihentek egy kicsit a fogacskák, de jól alszunk (kopp-kopp). Újra hajnali 5-6 körül van az első ébresztő.
A kutyák továbbra is a toplista élén állnak, ahogy a mellékelt képeken is látszik, állandóan kutyázna. Sőt, viszi oda a játékait, és dobálj be nekik, hadd játszanak ők is:))
Boldog-boldogtalannak pápá-t int, de nem ám kérésre.....nem, amikor kedve tartja:)
De ez mindenre vonatkozik, csak akkor csinál vmit, ha úgy tartja úri kedve:)
A nagyszülők legnagyobb örömére már nagyszerűen megy a papa, mama, de hallottunk már egy röpke apát is, az Apukája legnagyobb örömére.
Néha már úgy ácsorog, hogy észre se veszi, hogy nem kapaszkodik, de csak pár mp-re, de még mindig mászással jut el mindenhova.
Napról-napra egyre bújósabb, már teljesen átöleli a nyakamat és szorít magához és ad egy puszit. És az a hang hozzá:))) Nagyon édes bújós, annyira jó érzés!!!! IMÁDOM!!!!!!!!!!!

Mindenre felmászunk...

Semmi sincs már biztonságban tőle:


2010. január 20., szerda

Önkiszolgáló lett a Kisfiam:))



Ádi annyira belejött már a szekrény nyitogatásba, hogy ott tartunk, hogy kinyitja, kiveszi ami épp érdekes számára, és ha mondjuk pont a pékárus zacskót találja meg, akkor kiszolgálja magát:)
És már nagyon megjegyezte hogy hol van a kifli, kenyér. De ilyenkor annyira édes, hogy nem tudok rászólni, csak nézem és nevetek, ahogy csócsálja a kiflit:)
Ma épp a másik szekrényben pakolászott. Nézem, gyanúsan nagy a csend, hát nem egy gerezd fokhagymát rágcsált éppen? Héjastól??????????? Még szerencse, hogy időben ki tudtam halászni a szájából:)) Azt hiszem, itt az ideje hogy beszerezzünk az ajtókra gyerekzárat.
Ma is voltunk Ringatón. Mostanában egy darabig érdekli, aztán elkezd jönni-menni, az sokkal érdekesebb a székeknél felállni, a gitárt piszkálni az oktató kezében:) De megnyugodtam, mert nem csak az én gyerekem ilyen izgága, a többiek még durvábban nyomják, de szerintem ha Ádi megtanul járni, rám is ez vár.....Viszont észrevettem hogy ilyenkor ha ott vagyunk, elég sokat bent van a keze (mármint pár ujja) a szájában. Zavarban van??? Vagy miért??? nem tudom....
De ma is olyan édesen bújt oda hozzám, hogy még a könnyem is kicsordult, biztos nem néztek bolondnak a többiek, hogy elbőgöm magam attól, hogy a gyerekem hozzám bújik:))
Az éjszakák továbbra is változóak, mondjuk ma csak egyszer kelt, pedig napközben 3 órát (3-at,ez rekord nála!!) aludt, kipihent volt, és így hajnali 4-kor kelt először. Viszont akkor azt csinálta,hogy már majdnem aludt, kimentem, egyből sírt, és így tovább, aztán Jani próbálta, de az lett a vége, hogy áthozta hozzánk, de ott megint nem alvás volt, csak bohóckodás, aztán 5 körül visszaaludt 8-ig. Mindegy, egy darabig még éjszakázom, ha kell és kivárjuk hogy elmúljon ez az időszak.......Később biztos jobban fog aludni.......Ugye jobban fog????????


2010. január 15., péntek

Ádi és Lola kutya


Nagy a szerelem a két érintett között:))
Ádi amikor csak tehetné, állandóan kutyázna.
Az az érdekes, hogy amikor fésülöm Lolát, állandóan fáj neki, de tudom hogy csak kamu. Viszont amikor Ádi húzza a szőrét, meg se nyikkan. Pedig a Kisfiam nem aprózza el, és a legérzékenyebb helyeken a szemöldökénél, vagy a bajszánál húzza tiszta erőből.
És a legjobb: a kutyázás utáni kézmosás, imád pancsolni:))


2010. január 14., csütörtök

Ezt nézzétek:

Január első hétfőjén lepett meg minket ezzel a tudományával:))

Január első napjai



Már kiszolgálja magát:))


Őrült professzoros megint:







Az ünnepek alatt teljesen átalakult a napirendünk. Ez egyrészt köszönhető volt az állandó jövés-menésnek, rokon látogatásoknak, másrészt annak hogy Apa is itthon volt.
Végülis Ádi már 9 hónapos nagyfiú, ezért a szopi elhagyása után ő úgy döntött, hogy minek annyit aludni nappal, ő már csak egyet alszik napközben. Igen ám, ezzel nincs is gond, ha mondjuk ebéd után alszik egy nagyot, kb. 2-2,5 órát. De van amikor csak 1 órát, vagy még kevesebbet alszik, és ilyenkor azért délutánra elfárad, amin nem is csodálkozom, mert egész nap meg nem áll egy pillanatra sem. Viszont ha délután még alszik még egy rövidet, akkor este le nem lehet lőni. Pörög az ágyunkban mint egy kis Duracell nyuszi:) Reggel viszont 7 körül megeszi üvegből a tápszerét, majd visszaalszik, volt hogy fél 10-ig! De van hogy felkel, és nem sír egyből,mint régen hogy "anya vegyél ki", hanem még szép csenben elszöszöl, eljátszik. Szóval egy szavam se lehet.........
Viszont az éjszakák nem túl jók mostanában. Régebben azt hittem hogy 9 hónapos korára már simán átalussza az éjszakát, ezzel szemben hajnalban ált. 2-szer, 3-szor megébred. Ilyenkor iszik egy kis vizet, cumi be, majd visszaalszik. Most vagy rászokott a víz ivásra, vagy egyszerűen csak anya hiánya van, olvastam hogy ebben a korban van az ún. szeparációs szorongás. Most próbálom a hajnali vízivásról leszoktatni, hátha........ha továbbra is ébred, akkor tényleg csak anya hiánya van, azt meg majd kinövi. Rájöttem hogy a sírni hagyás nem az én műfajom, úgyhogy kelek hozzá akkor és amikor csak kell. Ki kell használni amíg ennyire kellek neki:)
Voltunk védőnéninél is, most kivételesen mi mentünk, mert kíváncsi voltam már a súlyára, hát még mindig nincs 10 kg, 9860 gr és 76 cm. Jó nagyot nőtt!
Már mondja azt is hogy "baba", "mama",egyszer már majdnem megvolt az apa is:) És nagyon bújós kis édes bogár:))
Minden érdekli, szekrényajtókat már magától kinyitja, kipakol, kiveszi a zacskóból a kifliket, megrágcsálja:) Az elől töltős mosogépet kinyitja, kipakolja a szennyeseket:)
Vannak állatfigurás puha kockái, egyre magabiztosabban kiválasztaj amit kérek tőle, hol a kutyust, hol a cicát, hol a hápikacsát:) Viszont nem int pápát mostanában az istenért sem, pedig már tök régóta tudja.........
Ringatóra továbbra is járunk, bár a foglalkozás maga egyre kevésbé érdekli, sokkal izgalmasabb hogy felmásszon a székekre, emberekre:)
Ha mi eszünk, abból neki mindig kell adni, még akkor is ha előtte evett meg éppen egy nagy tányér kaját, rájött szerintem hogy a felnőttek csuda finomakat esznek:) Pedig ő is finomkat kap, a bébiételt csak mutatóból ismeri, mindig házi készítésű kajákat kap, és mindennap mást. Eddig ugye a sóska volt az egyetlen étel amit nem evett mag, de tegnap már ezt is megette, raktam neki hozzá egy kis cukrot. Mivel én úúúúútálom a sóskát, nem tudtam hogy az cukor nélkül tök savanyú, nem csoda hogy nem ette meg. Amire még külön büszke vagyok, azon túl hogy nem válogatós, hogy olyan szépen eszik, még soha nem köpte ki a kaját, egyszer sem öklendezett, nem nyúlkál bele, inkább az a fura hogy addig eszik amíg adom neki. Egyszer (ha merném) kipróbálnám hogy mennyi lenne az a mennyiség amire azt mondja hogy köszi, elég volt:))

2010. január 1., péntek

B.U.É.K!!!!!!!


Boldog Új Évet Kívánunk Mindenkinek!!!!!!!!!!