2010. július 14., szerda

Helyzetjelentés

Hú, jó rég írtam már, holnap lesz egy hónapja....
De amióta ilyen jó idő van, szinte egész nap kint vagyunk. Leírom hogy alakul egy átlagos napunk, ha épp nem megyünk sehova el:
Mostanában éjjel jókat alszunk, reggel 6 körül tápszer (már csak 150 ml-t iszik meg) aztán kb. 9-ig alvás, majd "igazi" reggeli, valamilyen szendó, utána kb. fél 11 körül lemegyünk a játszóra. Szerencsére nagyon jó árnyas, fás a játszó, jól jár a levegő, és persze jó a társaság! Nagy kedvenc a csúszda, egyedül csúszik le hason:) A hintát is egyre jobban megszerette, biztos a többi gyerektől elleste hogy milyen jó dolog is az! Dél körül jövünk haza, fürdünk egyet, majd ebéd, utána alvás. Még mindig csak egy órát alszik, ha nagy csoda történik, akkor másfelet, ennyi a max. (jó kis móka lesz a bölcsiben a 3 órás csendes pihenő Ádinak:))
Aztán 2 körül ha fekelt, picit még játszunk bent a lakásban és 3 óra körül megyünk ki a kertbe. Most már fel van állítva a nagy medence is, persze hogy Ádi nem a kis medencéjében akar lenni, hanem a nagyban! De se úszógumi, se a beülős gumi, se a karúszó nem jön be neki, ha ráadom, olyan űvöltést vág le, hogy szerintem a szomszédok azt hiszik verem a gyereket:) Így elég érdekes lesz a Balatonba fürdeni.......persze a medencében is vagánykodik, hogy nem fogja meg a kezünket és megy mint egy kis terminátor, aztán amikor elvéti a lépést és a víz alá bukik, kikapom, és röhög, mint ha mi se történt volna! És ez így megy este 7-ig, addig ki a vízből, be a vízbe, néha homokozik, persze mikor kell homokozni? Amikor csurom vizes:) És hiába dugom el a homokozót, mindig kiszúrja hol van. Amíg kint vagyunk, nincs rajta pelus, és hiába vagyok gyors és hozom a bilit, mostanában nem sikerült bele produkálni semmit. Viszont a teraszra annál inkább:)) De gondolom ő is élvezi hogy ebben a melegben nincs rajta az a fránya pelus és flangálhat egy szál kukiban. Vagyis én adok rá mindig egy kis úszógatyót, de az a hülye mániám hogy a vizes ne legyen rajta, aztán amikor pisil, ugye a pisis ne legyen rajta, úgyhogy kb. 4 kisgatyót váltogatok. Hogy unhatja már szegény hogy állandóan gatya fel, gatya le:))
Közben múlt hét szerdán megkaptuk a 15 hós kötelező oltást (karba) és a kullancs elleni 2. kört (combba). Mondta is a dokinő hogy na most lesz a 2. szuri után a nagy ordítás, de Ádika kb. 2 mp sírt, aztán már boldogan vigyorgott rájuk. Össze-vissza dögönyözte a dokinő meg az asszisztens is hogy milyen kis vasgyúró:) Pelenkában 12 kg 20 dkg volt. Én azt hittem már simán 13 kg is van, mert tök sokat eszik, neki egyáltalán nem számít hogy meleg van!
Épp a 12. fogát növeszti a bal alsó kisörlőt, és most jöttem rá hogy ha ez kibújt, akkor már "csak" a 4 szemfog és a 4 hátsó örlő fog hiányzik. Na az lesz a nem semmi!
Mindent, de tényleg mindet megért amit mondunk neki, néha úúúgy elcsodálkozom rajta, amikor azt csinálja amit kérek tőle! És mindenben utánoz minket, ha az apája locsol, akkor neki is locsolni kell, ha virágokat öntöz, akkor neki is a kis kannájával azt kell csinálni (lsd. lenti képek)
A szavakat is egyre ügyesebben utánozza, sokat beszélek hozzá, kommentálom neki pl. a reklámokat is hogy ki-mi van a tv-ben, és kis bénán ugyan de próbálja ő is kimondani a szavakat.
Egyre több állathangot tud már utánozni és egyre jobban érdeklik a mesekönyvek, sokszor hozza hogy olvassak neki. Nagy kedvenc az Evelin a kisegér:)
Egyébként egy végtelenül jószívű kisgyerek, az utolsó falatját, bármit odaad ha kérem tőle, a játszón se szól egy szót se amikor elveszik a játékát.
Ja, és megint olyan nagy a haja, állandóan beizzad alatta, úgyhogy megint aktuális a 7.(!) hajvágás:)))))))))

Képek vegyesen:




























Nincsenek megjegyzések: