2010. február 15., hétfő

10 hónapos és 1 hetes...

Igen, ma 10 hónapos és 1 hetes az én Nagyfiam:)) Nagyon gyorsan megy az idő!!!
Újabban mi megyünk a védőnőhöz, nem ő jön hozzánk, de nem baj, mert így legalább sétálunk egyet (már ha tudunk ebben az időben, de ma pont szép idő volt) , illetve pontosan meg tudjuk mérni mekkorát nőtt Ádi baba.
A múltkori méreckedés óta, ami pontosan egy hónapja és 10 napja volt, ismét sokat nőtt. Már 10450 gr és 80 (!) cm. Azaz kb. 60 dkg-t hízott és 4 cm-t nőtt! És én még azt hittem, milyen óriási nagyok a rugik, amit vettem neki, pedig azok is 80 centisek...
Szerencsére minden rendben van, volt egy-két apróbb félelmem, amit le se merek írni, mert már más is kiröhögött, hogy milyen paramami vagyok:) Sajnos viszont a kukacán a bőr tényleg nem akar feljönni, ezt már a védőnő is belátta, a múltkori próbálkozása is rosszul sült el, mert bevérzett:( Egyenlőre semmi teendőnk nincs vele, majd a doktornő megnézi az 1 éves státuszon. Valószínű először vmi lazító krémet fogunk kapni, aztán majd meglátjuk....pedig annyira szerettem volna ezt a macerát elkerülni, direkt ezért húzogattuk minden fürdetésnél óvatosan-picit a bőrt születése óta, de hiába....úgy látszik ez alkati dolog - a védőnő szerint.
Közben az elmúlt hetekben, napokban kialakult egy klassz napirendünk, este 7-8 között ugye alvás, szerencsére mostanában elkerülnek minket azok a fránya fogmanók, és hagynak aludni, szóval ha minden jó, akkor reggel 6-ig fel se kel, akkor reggelizik egy kis tápszert, majd egyből visszaalszik a kis Pockom, ha szerencsém van akkor fél 9-ig, de inkább 8-ig. Magyaráz egy darabig szépen a kiságyában, majd amikor megunja, szólítja Anyát, aki egyből ugrik, és megyünk át a nagyágyba kicsit hancúrozni, tv-zni. Majd 9 óra körül tízóraizik, aztán séta és játék egész délig, akkor ebédelünk, majd alszik, de ilyenkor már olyan fáradt, hogy 1 perc alatt elalszik:)
Akkor jó, ha 2 órát alszik, sajnos az egyszeri-másfél óra még nem elég. Aztán 4 óra körül uzsi, majd rá nemsokkal jön haza Apa, akivel óriási nagy hancúrozások, bírkózások folynak, majd a déli alvás mennyiségétől függően fél 7 és fél 8 között fürdés-evés-alvás.
A játékokban is egyre okosabb, bár vannak lemaradásaink, pl. tapsolni az istenért se akar, egyszer csinálta, de azóta sem, ami azért érdekes, mert kockával vagy papuccsal a két kezében tud tapsolni. De tanítgatom rendületlenül mindenre.
A sárga teherautóján már remekül nyomkodja a zenélő gombot, a teknősbékáján is nyomkodja lefelé az ábrákat, "borsót főz", olvas, labdázik, néha, ha olyanja van, csip-csip-csókázik (az elején mozgatja a kis kezét), asztal alatt mászik, várat épít, borít, a formabedobóba is egyre többször találja el a jó lukat. De jöjjön mindez képekben:

olvasok:





"borsót főztem"


labdázok:
várat borítok és építek:

megvagy, te teknős koma!
akkor is lenyomom
az összeset:))
barátom a zenélő kutyus:



lebírkózom Anyát:

a formabedobóval is ügyesen tudok már játszani:

asztal alatt bújkálok:

Nincsenek megjegyzések: