2011. július 21., csütörtök

WC projekt




Miután Ádi stabilan szobatiszta, és minden egyes pisi/kaki a bilibe megy, gondoltam hogy a következő lépés majd az lesz (jó pár hét múlva) hogy átszoktatom a wc-re, mert az úgy mégis milyen jó lesz (nekem:))) ha nem kell a biliből a kakit kimosni (ami azért valljuk be, nem egy felemelő feladat....)
Egy párszor elmeséltem neki hogy apa meg anya is a wc-be pisil/kakil és hogy milyen jó móka amikor pottyan a kaki a vízbe:)))) és majd lehúzhatja a wc-t, stb, stb. Na ezt nem kellett sokáig mondogatnom mert már aznap (ez volt tegnap) a wc-re mentünk, ma meg már a bilire rá se ült csak a wc-re.Hipp-hipp-hurrá!!!!!!!!!!!
Azért az zárójelben hozzáteszem hogy ennek a wc-zésnek azért "ára" van ám, de annyi baj legyen:)) Ugyanis kb. 10 méter wc papírt leteker, a minisprayt 2 nap alatt kifújkálta- addig nyomkodta és a wc-t kb. 3-szor lehúzza egymás után:))))))

2011. július 13., szerda

Éljeeeeeeeeeeeen

Sok minden történik velünk mostanában, a gép elé meg alig van időm/energiám leülni.
Reggel sokáig alszunk Ádival, ált. fél 9 felé ébredezünk. Aztán vagy elmegyünk csavarogni, vagy a barátainkkal játszani, vagy ebben a jó időben csak kimegyünk a kertbe és pancsolunk. Beraktuk a kis csúszdát Ádi medencéjébe, nagyon élvezi hogy a vízbe csúszik bele.
Aztán egy óra-fél 2 felé nagy nehezen elalszik, így bírja energiával este fél 10-10-ig.
(Pedig lassan-lassan át kell állnunk más napirendre ha kezdődik a bölcsi.)
Közben múlt hét csüt-ön lementünk a papáékhoz a telekre, Kulcsra és én otthagytam őt fájó szívvel este, mert másnap mentem a szokásos csajos "miniszabira". Ádi olyan jól érezte magát hogy csak annyit tudtunk beszélni vele, amíg odarohant a telefonhoz, belekiabált egy "szia, nyaralok"-ot és már ment is tovább. Mielőtt elindultam volna még viccből mondtam is anyósoméknak hogy majd szobatisztán kérem vissza Ádit. És majdnem úgy is lett!!!
Úgyanis azóta a bilibe kakál!!!!!!!!!!!!!!!!!
Előtte itthon a kaki sose ment a bilibe, pedig voltak rá próbálkozások. De a telken nem kakilt majdnem 2 napig, egyszer csak mondta a mamának hogy fáj a pocakja meg a popója és gyorsan mentek a wc-re és belekakilt:)))) Volt örömtánc, taps, stb....gondolom azóta ez olyan pozítiv élmény volt neki, hogy azóta ha kell kakilnia már mondja hogy fáj a pocakja és megy kakilni a szobájába (ott is van egy bili, ami olyan mint egy kis szék de bilinek is lehet használni). Sőőőt, már annyira felnőttesen nyomja a dolgokat, hogy engem kizavar a szobából, tegnap még kulcsra is akarta zárni az ajtót:))
A pisi is egyre jobban megy, tegnap meg ma már egyáltalán nem pisilt bele a bugyiba, szól ha kell.
Éljeeeeeeeeeeeeeeeeen!!!!!
Még a végén rám marad a pelenka:)))