2011. február 16., szerda

Minden ok, jól vagyunk:))

Igen, szerencsére jól vagyunk, a betegségek (eddig kopp-kopp) elkerültek bennünket.
Ádi egy folyton magyarázó, kommentáló, már 3-4 szavas mondatokban beszélő, mindent egyedül csináló fiatalember lett, akinek ellentmondani meggondolandó dolog:)) Mert akkor bizony be-bepróbálkozik a hisztivel, amit én nagyon gyorsan (próbálok) lerendezni, mindig megkérdezem ilyenkor tőle, mit mondtam a hisztiről? Erre tök normális hangon mondja "légyszíves"....milyen érdekes, nem?:)) Persze ez nem mindig jön be, de szerencsére jól tudok alkudozni vele:))
Mostanában volt egy pár nap amikor nyafisabb volt, de betudtam annak hogy mind a 4(!) hátsó rágófoga meg van duzzadva, remélem hamar kibújnak ezek a fogacskák, és akkor egy jó időre letudhatjuk ezt a fogzási mizériát.
Azért rafkós a fiatalúr, pár napja már minden hajnalban a mi ágyunkban köt ki. Esténként még bepróbálkozik egy "elférsz" felkiáltással, de mi megmagyarázzuk neki hogy nagyon kicsi az ágy és nem férünk el saaaajnos 3-an rajta, ezért most "kitalálta" hogy hajnali 5 és 6 között ha felébred, elkezd kicsit sírni, jön a szokásos víz, majd cumi kör, de ő "az se jó" hajtogatja, és tudja hogy van annyira kómás ilyenkor az anyja hogy úgyis áthozza a nagyágyba. És itt meg is dőlt az elvem, amit évek óta mondogatok, nem fog a mi ágyunkban aludni a gyerek.....Itt van amikor fél órát is forgolódik álmában mire megtalálja a helyét, én meg csak vergődök, aztán mire én visszaalszom, addigra ő ébreszt hogy "mesét anyuci", meg teát. Tehát nem túl jók a reggeleim mostanában. Esetleg ha van vkinek ötlete hogy mit lehet ilyenkor csinálni, szívesem fogadom! De az biztos hogy ilyenkor gyorsan kell cselekedni, mert ha túl sokáig sírna, akkor tuti nem aludna már vissza!
Apropó, mese. Eddig is ment a tv napközben, hol felnézett rá, hol nem, inkább csak alapzajként ment. De mostanában a Go Diego, Go! mesére olyan szinten rá van kattanva hogy tátott szájjal nézi végig a 20 percet, utána "médegyszer" meg szeretné nézni. Egyrészről nem bánom, mert ez legalább nem butyuta mese, sok angol kifejezést használnak benne, megtanít játékosan a Diegó egy csomó hasznos dolgot az állatokról, és már Ádi is egyre aktívabban részt vesz ezekben.

Másrészről viszont félelmetes mennyire rá tud kattani, és nem tudom mi lesz ha később már több kedvenc meséje lesz, egész nap majd tv-zni fog?? És akkor megint én leszek a gonosz boszorka, aki nem engedi......
Már teljesen egyedül iszik hetek óta pohárból, már egy csepp sem megy mellé, és enni is ügyesen eszik egyedül. Mondjuk a levest még nem engedem neki egyedül enni.
Megvettük a Bilikönyvet, azóta már rojtosra olvastuk, tetszik neki nagyon, de egyenlőre még nem kakil a bilibe. Inkább elvonul a szobájába és engem kizavar, de szó szerint "menjél ki" van, ilyenkor tudom hogy kakil. Mindig elmondom neki hogy bilibe kell kakilni, mert ő már nagyfiú, szóljon ha kell, de úgy látszik, erre még várnunk kell, erőltetni meg nem szabad. A pisivel nincs gond, wc-be vagy bilibe mindig belepisil. Ma is szólt, hogy kakilni kell. Csodálkoztam is nagyon, mondom mikor? Most? Mondja, igen, most kell. Behoztam a bilit és egy csomót belepisilt! Igaz hogy nem kaki volt, de már ez is haladás hogy szólt és visszatartotta addig amíg rá nem ült a bilire.
Mostanában össze szoktunk járni két másik anyukával, akikkel a játszótéren ismerkedtem össze, nekik is fiúk van, Kristóffal egy nap különbséggel születtek, Zolcsi meg 2 héttel idősebb mint Ádi. Hol nálunk, hol a másik két anyukánál találkozunk, és a fiúk játszanak, mi meg beszélgetünk. Vagyis nekem fél szemmel mindig rajta kell lenni Ádin, mert szegény Zolcsit állandóan bántja. Szegény Zolcsi meg már előre fél tőle.....és hiába mondtuk el Ádinak kismilliószor hogy nem szabad a Zolcsit bántani, sőt, senkit se szabad, és már büntibe is volt miatt, egyszerűen lepereg róla, és szinte büszkén mondja, emlegeti napközben sokszor hogy "bántottam, Zolcsit". És érdekes, a Kristófot nem bántja.......meg senki más gyereket sem.........(egyenlőre??)
Új szavakat most nem írok, mert már mindent ki tud mondani, amit kérünk tőle, aranyos beszólása van egy pár , múltkor jött, adott egy puszit, erre ilyet szól:"megpusziltam anyámat", vagy amikor jöttem haza anyósomékhoz, azt mondja "Móni jött":))) Nézte egyik nap a mesét, és kommentálja nekem:"felvette törölközöt.....fejére.....ne fázzon" (=az egyik állatnak egy turbánja volt) Mondja Janinak a telefonba "jó muntát" (=jó munkát)
Éééés megkezdődött nálunk is a kismotoros korszak!
De nagyon durva, hogy kb. 2 motorozás meglátszott a cipőjén!! Viszont úgy megy mintha mindig is ezt csinálta volna, két lábbal egyszerre löki magát, hogy minél gyorsabban menjen:))



Egy szerelem kezdete Laurával:))))))))










Legóval is lehet főzni:)) Nem is tudom kitől örökölte.......