2011. január 25., kedd

Kávét csinál nekem:)))



És pár régi-új szó, amit imádok ahogy mondja:


2011. január 19., szerda

Ádika csak beszél, beszél:))

Hihetetlen hogy egész nap csak mondja a magáét, már tök jól el lehet vele társalogni! Mondjuk azt is észrevettem már egy ideje, hogy frankón tud mellébeszélni is, pl. utál öltözködni, ezért folyamatosan kitalál vmit, általában szúr vagy szoros a zokni, a póló, a harisnya, épp mi. Vagy volt már arra is példa, hogy ő mondta meg hogy mit szeretne felvenni. Amióta átrendeztük a szobáját, azóta pont rálát a szekrényére, így ha véletlenül nyitva hagyom, akkor amit meglát, és szeret (pl. Plútós felső, traktoros póló, stb) akkor bizony azt kell felvenni, nincs mese:))
Reggel ha felébred egyből kiabál "felkeltem anyuci", de ma reggel csak apuci, apuci volt és nagyon szomorú volt hogy apa nincs itthon. Ezért felhívtuk telefonon, de apa nem vette fel. Azt mondja: "nem mondott semmit" - nagy sóhaj - "sajnos"......:)))
Nem győzök azon csodálkozni hogy már ilyen kifejezéseket is tud, és tudatosan, a megfelelő szituációban használja azokat. Pl. megy a hűtőhöz és mondja hogy éhes vagyok. Aztán evés után mondja "jóllaktam".
Ha bújócskázunk (nagyon szereti, én bújok, ő keres) egyfolytában mondogatja "hol van, hol van?"
Ami így hirtelen eszembe jut még:
"vicces volt"
"nem szeretem"
"féltem" (fodrász előtt a kapuban)
"jó leszek"
"mit csinálsz?"
"mit csináljunk?"
"unatkozom" (ez nagyon komoly:)))
"Márti mama"
Lolát állandóan terrorizálja, ha bent van, akkor kizavarja "menjél ki", ha kint van, akkor "befelé", de olyan parancsoló hangon tudja mondani:))
Sétálunk, messziről meglátja a kocsimat, azt mondja "kocsival megyünk".
Ha vmit már un, vagy kész van vele, azt mondja "kész passz"Ha vége a mesének, "kész passz":)
Egyik du. keveset aludt és én próbáltam visszaaltatni, mert egyébként ha sokat alszik, és felébred, akkor úgy szoktam bemenni hogy "felkeltél, mogyoró?" Akkor du. viszont amikor altattam vissza, felpattant a kiságyból, és dühösen azt mondta nekem" Felkeltem mogyoró!!"
A Halász Judit dvd-t továbbra is imádja, kívülről fújja mi után melyik szám következik, a Haramiás számra, amiben az van hogy "odavan a csecsebecse" ő úgy mondja hogy "pecsebebe":)) Megzabálom olyan édesen mondja:)))
Ha sétálunk minden autóra mond egy színt, bár össze-vissza, de kis ügyesen tanulja. A galambot már tudja hogy szürke:)

2011. január 12., szerda

Artista:)))

Tegnap elkezdte mondogatni hogy "artista, artista" és csinálta hozzá a spárgát:))
Soha nem mutattuk neki, ezt már a tv-ből tanulta -van a Jim Jam-en egy cirkuszos mese, biztos ott figyelte ki mit csinálnak az "artisták":))



Ma ebéd után mondta "jóllaktam" utána meg hogy "csomót is ettem", azaz hogy egy csomót ettem (nagyon sokat)
Ebéd után szoktam tőle kérdezni hogy "ki megy aludni", ilyenkor ált. már álmos, úgyhogy mindig mondja hogy "Ádita". De most úgy látszik nem álmos, mert a kérdésre az volt a válasz hogy "fölkeltem":))))))

2011. január 11., kedd

Aranyköpések


Megfogadtam, leírom a beszólásait egyből, mert így csak elfelejtem.
Szóval egyik nap épp nagy melóban volt a szobájában, azt hiszem épp a régi dvd-t szerelte szét (mindegy mit, csak szerelni lehessen), megyek be a hozzá, erre ilyet szól "menjél ki".
Jaaaaaaaaaa, bocs:))
Ma meg szintén a szobájában voltunk, játszottunk, feláll, azt mondja "mindjárt jövök".
Ilyenkor csak lesek, hogy nemrég született és most meg már ilyeneket mond, hogy megjegyez mindent amit mi mondunk.


Épp egy használaton kívüli (amúgy vadi új) szakállnyírót szedett szét atomjaira, utána a motor következett:)

2011. január 7., péntek

"Bocsánat"

Ádi tegnap este játék közben nagyon megharapta Janit. Mondtuk neki hogy ez nagyon csúnya dolog és álljon a falhoz "büntibe" és majd szólunk ha eljöhet. És hogy ilyenkor azt kell mondani hogy bocsánat. Na ennek az lett a vége, hogy pár mp után közölte magának hogy "Ádita eljöhetsz" és kérte a bocsánatot. Aztán megint ment hogy megharapja az apját, aztán szó nélkül állt a falhoz, mondta hogy bocsánat nagy vigyorgások közt. Azt hitte ez vmi új játék? Ennyit a nevelő célzatból falhoz állításról:))))))))))))))))))))


Számolás



Hát nem sok minden látszik, este lefekvés előtt készült.

Családi ki-kicsoda

2011. január 5., szerda

Karácsony


Hát ez a karácsony is eltelt! Tudtam hogy nem ez lesz életem legboldogabb karácsonya Anyu miatt, másrészt vártam/vártuk is már, hogy mit szól majd Ádi a karácsonyfához, az ajándékokhoz...Tavaly még kicsi volt ehhez, idén már tudta hogy jön majd a Jézuska, ha jó gyerek lesz, akkor hoz majd sok ajándékot, lesz karácsonyfa, stb
24-én reggel a nagyon felnőttes:)) Thomasos pizsamájában magkapta az első ajándékát, egy kis traktort, csak mert úgy odavan a traktorokért. Aztán én nekiálltam az ebédet csinálni, mert vártuk Aput meg a tesómékat ebédre. És mivel ez még a déli alvása elé esett, így most látta ahogy bevisszük a fát és díszítem. Talán majd jövőre nem így csináljuk, még nem tudom...
Közben Jani megfaragta a fenyőfát, Ádi is nagyon cuki volt ahogy vitte a kis fúrógépjét és segített "szejelni". Imád szerelni:)) Először gondoltam hogy segít a fa díszítésében, de mivel addig az apja átvette a főzést, inkább hozzá ült fel a pultra, és a főzésben segített. Imád ott ülni és tevékenykedni, a karácsony előtti süti sütésekben is nagyon szépen kivette a részét, öntötte a tésztához, amit a kezébe adtam, nagyon ügyesen segít, nagyon házias. (reméljük ő nem szakács lesz:))) Mire kész lettem a fa díszítésével, addigra az ebéd is kész lett, jöttek Apuék, volt nagy ajándékozás, eszem-iszom, kicsi sírás is....A papa nagyon örült az ajándéknak amit Áditól kapott: egy kulcstartót, amiben két fénykép is van Ádiról, meg egy képeslapot, amiben belül az ő keze nyoma látható zölden (csak zöld tempera volt). De a naptár is nagy sikert aratott amiben az Ádis fotók vannak! Ádi kapott egy kamiont kis autóval, egy farmert, egy pólót, meg pénzt az új szekrényére, mert már annyi játéka van a nappaliban hogy nem férünk tőle.
Miután lefeküdt és aludt egy órát, közben összeraktuk a többemeletes, nagy autópályát, amin le kell gurítani az autót és elvileg körbe lemegy. Ez azért elvileg, mert nem megy le az autó, sőt a legkisebb mozdításra is összedől az egész, nagy csalódás volt, kár hogy ezt a típust vettük meg...Később átmentünk vacsorára a másik papáékhoz, Jani szüleihez. A papa vett extra hosszú csillagszórót, nagyon tetszett Ádinak! Meg a szép karácsonyfa is! Ettünk finomakat, aztán kezdetét vette az ajándékozás, itt is nagy sikert aratott a képeslap, meg csináltunk közösen pár nappal ezelőtt a játszóházban mézeskalács sütiket, papa, mama felirattal, meg persze a naptár is. Ádi annyi ajándékot kapott, hogy felsorolni is sok, már nagyon belejött a végén a bontogatásba. A kedvenc azt hiszem (neki de nem nekünk:))) egy kis autó ami megy magától, zenél, és nyitogatja az ajtaját. Csak kár hogy egy zenét játszik, és kár hogy Ádi 5 perc alatt leamortizálta:) Aztán másik nagy kedvenc a Bosch szerszámos táska, most már van mivel szerelni! Aztán kapott még Lego Duplót, mesekönyvet, sok szép ruhát, xilofont, Jani tesójáéktól egy szuper Burago autópályát, amin körbe átpördül az autó, ez nagyon bejövős neki azóta is!
Annyi ajándékot kapott, csomagot bontott, hogy úgy döntöttünk, hogy amit mi adunk neki, az ráér még, majd minden nap kibont egyet. Így is lett, volt olyan ajándék, amit még 27-én csomagolt ki. Másnap a nagyszüleimhez mentünk Érdre, este a keresztapukájáék jöttek, nagyon tetszett neki a pénztárgép, meg (főleg nekem) a farmer meg a halálfejes pulcsi:))
Karácsony után megvettük a szekrényt, nekem ez azért tetszik mert az összes játékát eléri, azt vesz ki belőle amit akar, és még a tetejére is pakolhatok, illetve később egymásra is lehet rakni hogy kevesebb helyet foglaljon. Kicsit át is rendeztük a szobáját, felvittük a padlásra a szopifotelt, a kismotorját, az etetőszéket átraktuk a másik szobába, a pelenkázót átraktuk a másik oldalra, a kiságya is előrébb lett tolva, így több hely lett neki játszani, már egyre többet van a szobájában, és végre(!) eltűntek a nappaliból a játékok. (Átmenetileg, mert azért bőszen hordja ám kifelé őket) Még veszünk neki egy kis asztalt székkel, kíváncsi vagyok hogy akkor majd ott rajzolgat-e.
Közben annyi édes beszólása volt, ami eszembe jut, leírom. Aranyos volt amikor nézte a tv-t és egyszer csak megszólal "de jó csaj", így halál lazán:)) Ilyeneket mond: "mi ez?","mit csinálsz?", de a legjobb amikor néz ránk, és azt mondja "mit csináljunk?" Mondtam neki, hogy még kissé koraiak ezek a kérdések:)) Tegnap nézzük az újságot, voltak benne madáreleségek, meg madarak, azt mondja "kiszórta, kiszórta" "rosszat csinált"
Édes amikor akar vmit, és hízeleg először mondja "puszitát", majd "szejet":)))
És már tudja mondani hogy hogy hívják "tacziba ááááááádáááááááám", anyát meg "mónita", apája nevét is tudja, mamáét is hogy márta, számol velünk tízig, a 8 a kedvenc száma, mert már az 5 után mindig azt mondja nyóóóóc:)))))
Közben amíg Jani itthon volt, úgy hülyére vette ahogy illik, általában a fél egyes déli alvásból fél 3 lett mire elaludt, szegény apjának állandóan a földön kellett mellette aludni, mire ő is elaludt. Aztán meg délután kelthettem fel 4, fél 5 fele, mert akkor meg este mikor teszem le?? Viszont amióta újra csak ketten vagyunk itthon, ismét jól (és hiszti nélkül) alszik el, a szokott időpontban. milyen érdekes.....
A szilveszter jól telt, a mamáéknál aludt, szerencsére nem ébredt fel a durrogtatásokra.

Ezúton is kívánok minden kedves olvasómnak békés, boldog új évet!!!!!!!

Jöjjenek a képek:

A Thomasos pizsi:))
Papa ajándékát bontogatja:

Másik papáéknál szintén ajándékozás közben:

Papa segít:) És azt a sok ajándékot mind tőlük kapta:
Lego Duplót muszály volt:))
A szuper átfordulós autópálya:

A szobája - ilyen volt:
Ilyen lett:

Imádom!!!!!!!!!!!!!
A legjobb ajándék: Superman-es pizsi:)))))))))))