2010. december 22., szerda

Ádi nem beteg!



Valahogy ezt súgták az anyai ösztöneim, és ma reggel a doktornéni is megerősített ebben. A tüdeje tiszta, a torka szép, a fülében sem lát semmi rendelleneset, annyit tanácsolt hogy adjak neki 2*15 csepp Cebiont, meg calciumot. És mennyire más volt ez a vizsgálat mint a hétfői! Komolyan nem értem hogy aki nem bírja a gyerekeket az minek megy gyerekorvosnak?!?? Ez a dr. nő eleve úgy vizsgálta meg Ádit, hogy előtte vagy fél percig mutogatta neki a lámpát, összerakta előtte, elmagyarázott neki mindent, kedves volt, és a végén még csokit is adott:)
Viszont a váró tömve volt nagyon beteg gyerekekkel, egyik-másik olyan csúnyán köhögött, gondolom volt jópár fosós-hányós vírusos is.......csak remélem hogy Ádi nem kapott el valamit, és nem lesz karácsonykor beteg!!!!
Íme egy pár mai kép, hát így néz ki egy beteg gyerek????:-))))))))))






2010. december 21., kedd

Ádi beteg??

Úgy kezdődött hogy vasárnap hajnali fél 2-kor felsírt Ádi, már akkor éreztem mintha meleg lenne. De mivel csak ivott egy kortyot és máris visszaaludt, nem tulajdonítottam neki nagy jelentőséget. Majd amikor egy óra múlva ismét felsírt, akkor már melegebb volt, így gyorsan lázat mértem:38.6 volt. Kapott Nurofen szirupot, de ekkor már annyira felébredt hogy azt hitte biztos hogy reggel van, mert azt hajtogatta "másik szobába", "mesét". Így hajnali 3-kor össznépi mesenézés volt:) Ivott pár korty mézes tejet majd visszaaludt, de aznap elég nyafka volt. Nem volt láza, így még du. lementünk szánkózni egyet, kipróbáltuk az új szánkót, amit a mamáéktól kapott, de csak egy darabig élvezte, utána már unta, az apjának kellett cipelnie, aki persze hősiesen vitte:) Délutánra megint hőemelkedése volt, majd este amikor lefeküdt aludni, egy óra múlva elkezdett köhögni, kivettem a kiságyból, majd nem sokra rá le is hányt. Elég sokat hányt, de utána is köhögött még, hoztuk a vödröt és abba is hányt. Láttam hogy ilyen nyúlós az egész, biztos lenyelte a slejmet és attól felkavarodott a gyomra. Így másnap reggel irány a doktor, sajnos megint az a vén banya volt, aki már múltkor is erőszakosan nézte meg a torkát, persze hogy egyből sírt szegényke amikor meglátta. Nem piros a torka (pedig azt hittem torokgyulladása van) , tiszta a tüdeje, de a jobb füle mintha picit piros lenne a dr. nő szerint kezdődő fülgyulladás. Közben megint kiadta a parancsot hogy fogjam le a gyereket és amikor nem sikerült, még le is szúrt. Egy kedves szava nem volt a gyerekhez, egy mosoly semmi, más simán odaadja a kezébe a lámpát hogy nézd milyen szép lámpa, ezzel most megvilágítom a torkodat, vagy ilyenek ,de ez......Írt fel antibiotikumos orrcseppet meg fülcseppet.
Érdekes dolog ez a szerinte fülgyulladás, mert Ádi hétfő óta láztalan, tünetmentes, az orra sem folyik (dr.nő szerint szívjam, de mit ha nem is taknyos??) nem köhög, csak annyit veszek észre rajta hogy nyűgősebb mint szokott és kevesebbet eszik. Én azt hittem hogy ha a gyulladás lázzal jár, vagy legalábbis hőemelkedéssel.....És hogy a fülfájás nagyon fáj, és ha egyszer ilyen lesz Ádinak, akkor biztos keservesen és vigasztalhatatlanul fog sírni. Na de majd holnap meglátjuk, mert inkább felkelünk korán és oda megyünk a rendes doktornéninkhez, majd meglátjuk mit mond.
Egyébként Ádi csuda intelligens fiú lett mostanában:)) Mondja helyettem hogy bocsánat, ha vmit úgy ítél meg hogy fáj, illetve hozza pl.az apró kis szöszt, a kezembe nyomja és mondja köszönöm, valamint hogy szívesen. Már tudja a vezeték nevét is, illetve van amikor mondja azt is hogy Ádám.
Ha épp kakil,a mit csinálsz kérdésre válaszol hogy "tatálok":))) Nagyon szépen kifejezi már magát, nincs olyan dolog amit ne tudna elmondani nekünk. Még egy aranyos dolog eszembe jutott, nemrég bedöglött a porszívónk, és a neten nézegettem lehetséges porszívókat, na azóta állandóan a gép előtt akar ülni és mondja "nézni" -"porszívót":))))) Vagy Pannát:))) Ez a két variáció megy most nála.
Ééééééééés egy hete kb. "apucisz" után végre "anyucisz" lettem, nem csak "anya"!!!!!!!!!
Ma voltunk fodrásznál, mert már nem tudtam tovább halogatni, iszonyú nagy volt a haja, direkt egy másik fodrászhoz vittem, hátha nem lesz sírás, de sajnos ez nem jött be, mert már az ajtóban elkezdte és a végéig be se fejezte a sírást, ígérhettem én neki bármit. Érdekes, hogy 1 éves koráig kb. 5-ször le lett vágva a haja és egyszer sem sírt, a legutóbbinál már nagyon, és akkor ez most már mindig így lesz??
Majd teszek fel képet a kis gomba fejűmről, mivel sehogyse boldogult a fodrász az ollóval, így alul körbe géppel nyírta le, és felül összevágta ollóval, végülis egész jó lett, olyan kis öcsifeje van így.
Cuki volt amikor végeztünk és ment oda a nénikhez panaszkodni hogy "fájt, fájt":))
Pár régebbi kép, még hosszú hajjal:

2010. december 10., péntek

Mikulás



Hétfő reggelre hozzánk is hozott csomagot a Mikulás:) Ádi nagyon örült hajtogatta hogy "mitulás, mitulás" és egyből birtokba vette a fúrógépet amit kapott. Ezen kívül kapott még a nagyszülőktől, keresztaputól egy halom csokit, mesekönyveket, mese dvd-ket, zoknikat, bodyt, játékokat. (még szerencse hogy nem akartunk nagy felhajtást csinálni:))
Apája aznapra vett ki egy nap szabit és eljött velünk a játszóházas Mikulás ünnepségre.
Itt volt egy órás műsor, a végén jött a Mikulás. Ádit is próbálták belevonni a játékokba, amikor olyan kedve volt, akkor ment is, amúgy inkább az apja nyakán lógott:))
Amikor megjött a Miki, nagyon boldog volt, tapsolt, de amikor mondta a nevét, (hozzáteszem a rendes nevét, vezetéknevével együtt, akkor először nem is figyelt, kérdem én melyik másfél éves gyerek hallgat a nevére úgy hogy vez. névvel együtt??) Na mindegy...egyébként elég rutintalan volt a Mikulás (=béna), egy fiatal srác öltözött be, hát van még mit gyakorolnia.....mondjuk azt hogy hangosabban beszéljen:)
Ádi örült a Barney-s könyvnek, a Kisvakond dvd-nek (annak itthon örült amikor beraktuk neki) és persze a csokiknak (ezeket mi vettük és adtuk át a Mikulásnak hogy ő adja oda, mintha...)
Itthon egyébként szigorúan zárom el a szekrényt amiben a csokik vannak, mert különben egész nap azt enné:))
Most kicsit taknyos a drágám, szerda du. kezdett el folyni az orra, de valószínű megint az egyik foga lehet a ludas, mert akkor szokott betaknyosodni. Most már csak a 4 hátsó örlő hiányzik, remélem minél hamarabb kibújik neki, és nem kínozza meg nagyon.
Ahogy a videókon is látszik, napról-napra szebben beszél, bár észrevettem, hogy én jobban megértem amit mond, mint más. Nagyon okos, mindent magába szippant, már frankón lehet vele beszélgetni, kérdezem, válaszol, de oda kell figyelni ám rá, mert már most kamuzik, pl. szoros a nadrág (dehogy szoros:))), bekakiltál? Neeeeeeeem:)) és hasonlók:)
Ügyesen belepisil a wc-be , de a kaki még mindig pelusba megy.Teszem tisztába, mondja "wc-re, wc-re". Egyik nap tisztába tevés közben mondja, fáj, fáj, utána meg "bocsánat", helyettem mondja hogy bocsánat:))
Vagy mondom neki köszönöm, azt mondja szívesen. Én meg csak lestem.....
Ha pukizik, kérdem tőle, mi volt ez, mondja "puti volt". Mindenre van vmi válasz:))
Nagy kedvenc Halász Judit Csiribiri dvd-je, szerintem egész nap ezt nézné, már tudja mi után mi jön, mondja néni, bumm, bumm, és akkor azt kell nézni.
Azt vettem észre mostanában már ragoz is, azt mondja pl. hogy apához, látod? arra hogy látom, hova mész? pancsizni, és így tovább.
Magát már úgy hívja "Ádita":))))))



Reggelre itt járt a Mikulás:
Mikulás ünnepségen, játék közben:
Megérkezett a Mikulás, nagy az öröm:
Ott van!
Napszemüveges, "menő" Mikulás:



Pár régebbi kép amikor leesett az első hó:


Panna videó