2010. október 27., szerda

Mici cica



Már azt is tudja hogy hívják a cicáját:)
Ezen a "Nyusz" dolgon az ismerőseim biztos jót nevettek, de azért elárulom annak is aki nem tudja miről lenne szó: itthon így hívjuk egymást a férjemmel, Nyusz, Nyuszkó. Na, amióta Ádi egy kis papagáj lett, azóta halál lazán Nyusz-nak hívja az apját:)))))
A tegnapi legaranyosabb pedig az volt amikor építettem neki bunkit (=pléddel letakarok vmit és az alá bemászik) és úgy hívja hogy "buntyi", a krémet meg úgy mondja "pém":))))
Nemsokára indulunk a múltkor elmaradt 18 hós oltásra.

2010. október 21., csütörtök

Kicsit bővebben

Amíg alszik Ádi, megpróbálok kicsit bővebben írni róla, meg a mindennapjainkról.
Ez a 3. hét hogy dolgozom, elmentem egy kicsit, mert úgy éreztem muszály....azt éreztem hogy vmit kell kezdenem magammal, mert különben megkattanok és Ádi se nézheti hogy az anyja egész nap sír és kivan idegileg. Megtehettem volna hogy egyedül maradjak, de úgy éreztem az se lenne jó, így is előtte a nap mélypontja volt, amikor Ádi aludni ment és volt időm agyalni a múlton.....
Szóval a megoldást abban láttam, ha heti pár napot elmegyek dolgozni. Szerencsére szinte egyből találtam egy helyet ami aránylag közel is van, csak napi 4 órás munka és megoldható hogy én csak hétfő-szerda-péntek járjak be. Az új kolléganőim is nagyon aranyosak, egy kivételével mind anyuka és teljesen megértik a helyzetet.
Apósom szokott Ádira vigyázni amíg én dolgozom, nagyon jól elvannak,játszanak, vonatot néznek,sétálnak, majd délben ebédelnek, utána pedig Ádika magától(!) megy aludni, mert ki van nyitva az utazóágy egyik fele és bemászik aludni. Mire felébred, már én is ott vagyok, utána meg a mama is jön hozzá.
Így sokkal jobban érzem magam, bevallom őszintén jól esik egy kicsit dolgozni, "felnőttes" dolgokat csinálni, emberek közt lenni és nem mellesleg jó a jutalék is:)
Mint a lenti videókból is láthatjátok, Ádi beszélőkéje nagyon beindult, olyan mint egy kis papagáj, mindet, de mindet utánoz amit mi mondunk, úgyhogy nagyon oda kell figyelni mit mondunk. Múltkor is kicsúszott egy "na ez fasza" hát nem egyből mondta ő is hogy fasza!
Nagyon sok szót a jelentésüknek megfelelően használ, el se tudom képzelni hogy a kis másfél éves agyába hogy fér el ennyi minden....
Jut eszembe sajnos a 18 hós oltásról lecsúsztunk, mert épp oltás előtti napon este belázasodott és hányt is szegény. Életében először megjártuk az ügyeletet is, ahol kiderült hogy a homlokhőmérő (ami fülhőmérő is) hiába került nagyon sokba, hiába reklámoztam mindenkinek hogy milyen hiper-szuper, miket tud, kiderült hogy mindent tud, csak lázat mérni nem. Mert amíg az 36.9-et mutatott, addig az ügyeleten a hagyományos lázmérő 38.7-et..........Utána többször is kipróbáltam mindkettőt egyszerre, tényleg csal (nem kicsit) a homlokhőmérős. Szerencsére nagyon gyorsan rendbejött Ádi, ez volt szerda este, és péntekre már kutya baja sem volt. Így az oltást + a többi infót (hány kg, hány cm) csak később tudjuk meg.
Megemlíteném még hogy Ádi már azt is tudja hogy a fiúknak kukacuk van ("tutac" ahogy ő mondja) a lányoknak meg nunijuk. És azt is tudja ezek hol vannak:))))))))))))
Egyébként az összes testrészét tudja már, még a köldökét is, mondani is tud egy párat hogy haja, szeme.
Pohárból is egyre szebben iszik már, ha olyanja van és odafigyelek, akkor nem megy semmi mellé. Kanállal, villával is egyre ügyesebb, de azért sokszor segít rá a másik kezével, vagy egyszerűen csak kézzel eszik, úgy egyszerűbb:) De azért egyre válogatósabb, régen gondolkodás nélkül megevett mindent, most meg válogat. Pl. reggelinél csak a szalámit eszi meg, a kenyeret nem, van hogy egyik nap megeszi a sajtot, másik nap nem, egyik héten még eszi a tökfőzeléket, másik héten nem, azt mondják ez is KOS vonás. Viszont a levesek minden mennyiségben jöhetnek, mindegy milyen leves, csak jóóóó sűrű legyen.
Egész régóta már iszik tejet reggelente, vagy kakaót vagy epres/banános port teszek bele neki.Szerencsére semmi baja nem lett tőle, pedig nem is higítva kapta először.
Sajnos még mindig nincs olyan szerencsém hogy este 8-tól reggel 8-ig aludjon, pedig régen azt hittem másfél éves korára már így fog aludni.....Van amikor hajnalban is megébred 2 és 4 között, ha mázlim van, akkor csak 6 óra körül, akkor iszik tejet, utána még visszaalszik, de már egyre korábban kel, jó ha fél 8-ig alszik, azért az jobban tetszett amikor 9-ig aludt:)
Viszont nagyon ügyes már a bilivel, este a fürdés előtt mindig megy bele pisi, csak állandóan azt csinálja hogy 3 mp-ként felpattan hogy megnézze mi van benne. Aztán megint ráül, megint pisil egy kicsit.
Na most így hirtelen ennyi, mert hallom hogy már ébredezik.

Gratulálok, le ne ess:))))

Próbálom elcsípni ezeket a pillanatokat amikor mond vmi újat, olyan édes:)
De olyan rohamosan beindult a beszélőkéje, hogy csak kapkodjuk a fejünket.
Ma reggel pl. hozta a bilit hogy bijji, és olyan tisztán és érthetően azt mondta hogy PISILNI hogy én olyan büszke voltam rá, hogy azt elmondani nem lehet!