2010. augusztus 30., hétfő

Tudományok:))

Az összes testrészét tudja, sőt még olyanokat is amit nem tanítottunk direktbe, csak úgy ráragadt, ilyen pl. a körme, a nyelve.



De ezen kívül is annyi mindent tud már, hogy csak kapkodjuk a fejünket, hogy ezt honnan tudod???
Egyik nap pl. mondtam neki hogy menjen lábujjhegyen és csinálta! Pedig előtte sosem, még csak nem is mutattam neki. Vagy ilyen volt hogy talált a szekrényben egy régi jégkockatartót és vitte a mélyhűtő felé:))
Vagy pl. egyik nap ment alaphangon a Jim Jam, azon a Barney és barátai, nem is figyelt rá, úgy vettem észre. Volt benne egy dalocska, amiben azt énekelték hogy "bumm-bumm-bumm-bumm". Majd este amikor ismételték ezt a részt, már a dal első soránál elkezdte mondani hogy bumm-bumm-bumm. Csak lestem......
Egyre több szót használ, ráadásul értelmüknek megfelelően. Így amikor megtörlöm az egyik kezét, akkor tartja a másikat is hogy ezt is, vagy ha kérdezem hol van vmi, akkor mondja hogy ott, vagy hova rakott el vmit, akkor hogy oda, tv-ben lát nőt akkor mondja hogy néni, ha babát lát, hogy baba, ha elköszönök vhol, akkor ő is mondja hogy szia, vagy pápá, mikor hogy.
Továbbra is kedvenc szava az APUCI és az "eltette", ha elfogy a poharából az üdítő akkor az elfogyott=eltette:)
Új szavak még a tutus = kutyus, cica, cici, eper, pók, fa, labda, alma, gyeje (=gyere)

2010. augusztus 23., hétfő

Apuci, apuci, apuci:)))

Amióta Ádika megtanulta kimondani az "apuci" szót, egész nap ezt hajtogatja:)) (hozzáteszem nem volt nehéz dolga, mert egész kisbaba kora óta az apája naponta ezerszer mondogatta neki: apa, apa, apuci. Szóval csak beleszugerálta a gyerekbe:)
Egyébként ki tudja mondani azt is hogy Anya, de most valahogy ilyenje volt:))))))





Friss hír:
Ádi ma új, egyéni rekordot döntött: 3 órát aludt ebéd után!!!!!!!!!!!!!!

2010. augusztus 6., péntek

Fűnyírás

Nálunk mostanában csak így lehet füvet nyírni:)))))))))))))))