2010. február 24., szerda

Játszóházban voltunk


Tegnap elmentünk megnézni az Eleven Parkot, ami nemrég nyílt az Újbuda Centerben.
Ádi baba hatalmas szemekkel nézte a sok-sok játékot, egy pár mp-ig meg volt szeppenve, de aztán boldogan vette birtokba a játékokat. Volt egy sarok, ami direkt ilyen pici babáknak volt kialakítva, itt minden puha műanyag volt. De legjobban a sok színes labda tetszett neki, amik között lehetett henteregni.
Aztán a végén Apa is csatlakozott hozzánk:))
Valószínű sokszor fogunk ide járni....



Én is kipróbáltam az egyik játékot:))


Erre a nagy mászókára is felmásztunk! És le is csúsztunk a csúszdán!
Itt már félig fent van:




Szia nyuszi:))

Mindent meg kell kóstolni



Anya, be szeretnék ide menni!






2010. február 16., kedd

Formabedobó II.

Napról-napra egyre ügyesebb:))

Még egyenlőre csak a kör és a négyzet megy, de ennek is nagyon örülünk:))
Sőőőt, tegnap is meg ma is mondta a cumisüvegre hogy "inni"!!
Mindig sokszor kérdezem tőle, hogy "kérsz inni?", tegnap amikor először mondta azt hittem rosszul hallom, de Jani is mondta hogy tőle is így kérte. Ma reggel meg tisztán, érthetően hallottam:))
Még van egy új játékunk, amit majd le kell kameráznom, mindig ha várunk vhol, pl. postán, akkor ezt szoktuk játszani: egy kis vackot vagy papír darabot kicsire összehajtva elrejtek az egyik tenyerembe, majd megkérdezem tőle, hol van? És rámutat arra a kezemre, amelyikben van. Majd csere, és akkor is eltalálja, majd keresztbe rakom a kezem, akkor is. lefordítom az öklöm, akkor is:)))
Egyre jobban eljátszik már magában a szobájában, bár ez egyenlőre még csak abban merül ki, hogy minden játékát lepakolja, a puzzle szőnyeget apró darabokra szétszedi, hihetetlen mekkora kupit tud egy perc alatt csinálni......

2010. február 15., hétfő

Bilizés.......

Két kedves barátnőm- fórumtársam már jó ideje sikeresen bilizteti a csemetéjét, ezért egy ideje már engem is izgatott a téma. Bevallom, ezelőtt egy pár héttel még korainak tartottam a dolgot és nem tudtam elképzelni, hogy az én mindig izgő-mozgó Kisfiam hogy ül meg rajta, de utánaolvastam és a tények, meg Panna és Ágoston sikeres bilizése meggyőzött.
Még régebben kaptunk egy bilit, gondoltam kipróbálom, próba cseresznye:) Tudtam hogy tízórai után egyből szokott kakilni, ezért ráültettem, és így elvoltunk vagy 5 percig, majd Ádika, mint aki jól végezte dolgát, felállt és akkor láttam hogy van benne pisi is meg kaki is:)) Az én ügyes, okos Nagyfiam tudta a dolgát:)) Le is fotóztam gyorsan a bizonyítékot is!
Ennek tiszteletére kapott egy új bilit, mert úgy láttam az előző kicsit kényelmetlen neki.
Ez az új- kis szék is meg bili is, ééééés halálfejes:))

Pókemberes felsőm van.....Apa szerint ez kell
Én és az új bilim:




Húúúú, halálfejes:))
Tv-zés közben jobban megy:

Az első bilizés eredménye:))
........éééééééééééés
Rákoncentrálok....

10 hónapos és 1 hetes...

Igen, ma 10 hónapos és 1 hetes az én Nagyfiam:)) Nagyon gyorsan megy az idő!!!
Újabban mi megyünk a védőnőhöz, nem ő jön hozzánk, de nem baj, mert így legalább sétálunk egyet (már ha tudunk ebben az időben, de ma pont szép idő volt) , illetve pontosan meg tudjuk mérni mekkorát nőtt Ádi baba.
A múltkori méreckedés óta, ami pontosan egy hónapja és 10 napja volt, ismét sokat nőtt. Már 10450 gr és 80 (!) cm. Azaz kb. 60 dkg-t hízott és 4 cm-t nőtt! És én még azt hittem, milyen óriási nagyok a rugik, amit vettem neki, pedig azok is 80 centisek...
Szerencsére minden rendben van, volt egy-két apróbb félelmem, amit le se merek írni, mert már más is kiröhögött, hogy milyen paramami vagyok:) Sajnos viszont a kukacán a bőr tényleg nem akar feljönni, ezt már a védőnő is belátta, a múltkori próbálkozása is rosszul sült el, mert bevérzett:( Egyenlőre semmi teendőnk nincs vele, majd a doktornő megnézi az 1 éves státuszon. Valószínű először vmi lazító krémet fogunk kapni, aztán majd meglátjuk....pedig annyira szerettem volna ezt a macerát elkerülni, direkt ezért húzogattuk minden fürdetésnél óvatosan-picit a bőrt születése óta, de hiába....úgy látszik ez alkati dolog - a védőnő szerint.
Közben az elmúlt hetekben, napokban kialakult egy klassz napirendünk, este 7-8 között ugye alvás, szerencsére mostanában elkerülnek minket azok a fránya fogmanók, és hagynak aludni, szóval ha minden jó, akkor reggel 6-ig fel se kel, akkor reggelizik egy kis tápszert, majd egyből visszaalszik a kis Pockom, ha szerencsém van akkor fél 9-ig, de inkább 8-ig. Magyaráz egy darabig szépen a kiságyában, majd amikor megunja, szólítja Anyát, aki egyből ugrik, és megyünk át a nagyágyba kicsit hancúrozni, tv-zni. Majd 9 óra körül tízóraizik, aztán séta és játék egész délig, akkor ebédelünk, majd alszik, de ilyenkor már olyan fáradt, hogy 1 perc alatt elalszik:)
Akkor jó, ha 2 órát alszik, sajnos az egyszeri-másfél óra még nem elég. Aztán 4 óra körül uzsi, majd rá nemsokkal jön haza Apa, akivel óriási nagy hancúrozások, bírkózások folynak, majd a déli alvás mennyiségétől függően fél 7 és fél 8 között fürdés-evés-alvás.
A játékokban is egyre okosabb, bár vannak lemaradásaink, pl. tapsolni az istenért se akar, egyszer csinálta, de azóta sem, ami azért érdekes, mert kockával vagy papuccsal a két kezében tud tapsolni. De tanítgatom rendületlenül mindenre.
A sárga teherautóján már remekül nyomkodja a zenélő gombot, a teknősbékáján is nyomkodja lefelé az ábrákat, "borsót főz", olvas, labdázik, néha, ha olyanja van, csip-csip-csókázik (az elején mozgatja a kis kezét), asztal alatt mászik, várat épít, borít, a formabedobóba is egyre többször találja el a jó lukat. De jöjjön mindez képekben:

olvasok:





"borsót főztem"


labdázok:
várat borítok és építek:

megvagy, te teknős koma!
akkor is lenyomom
az összeset:))
barátom a zenélő kutyus:



lebírkózom Anyát:

a formabedobóval is ügyesen tudok már játszani:

asztal alatt bújkálok: