2009. november 24., kedd

Keresztanyuval, keresztapuval

















Szombaton reggel felkerekedtünk és felébresztettük a keresztanyut:))
Ádi aludt egy jót útközben, így kipihenten érkezett, készen állt a dögönyözésre.
Természetesen nem hazudtolta meg önmagát, és egyből rákapott a laptop zsinórjára.
Jól el volt mindenkinél, még Dóri szülei is feljöttek egy kicsit megnézni hogy mekkorát nőtt.
Csak ültünk a kanapén és azon nevettünk hogy ezelőtt jó pár évvel amikor ott aludtam, még nem gondolta volna egyikőnk se hogy egyszer majd úgy ülünk és beszélgetünk hogy köztünk ül a Kisfiam:)
Nagyon szuper fotók készültek Dóri apukájának az új a hiper-szuper fényképezőgépével. Azt hiszem látszik a különbség, hogy melyik fotókat csináltam én, és melyiket Dóriék. Lehet új gép után kellene néznem....?
Vasárnap pedig meglátogatott minket Ádi keresztapukája.
Csak hogy másnak is érthető legyen a dolog, az én legjobb barátnőm lett a keresztanyuka, Jani gyerekkori barátja pedig a keresztapuka. De igazából Ádit mindenki nagyon szereti, így mondhatjuk azt is hogy 2 keresztanyuja és 2 keresztapuja van:)))
Kapott a Pocok csudajó Pókemberes sapkát és kesztyűt, és egy nagyon menő szabadidő ruha együttest, ami még kicsit nagy, de majd belenő:)
Ádi elemében volt, mindenki el volt ájulva tőle hogy milyen szép és jó babánk van.
Hétfőn azt vettem észre hogy már vagy két napja nagyon rágja a kezét, gondoltam megnézem, hátha dudoros az ínye felül is, és jönni fog a foga. Aha,felül is fehérlik már az ínye!!! És nem is volt se éjszakai sírás, se nappali nyafi......érdekes.........de az is, hogy nem a metszőfoga helyén fehérlik az ínye, hanem a szemfogánál!!! Utánaolvastam, végülis nincs szabály hogy melyiknek mikor kell kijönni, de a nagy átlagnak az alsó két metszőfog után a felső kettő szokott kijönni.....
Közben a Kiscsávó már annyira bátor, hogy úgy áll a kanapénál, hogy fél kézzel kapaszkodik csak, és oldalazva lépked el. De annyira édes, napról-napra okosabb, már tapsizik a tenyerembe, és a legjobb, hogy úgy csinál mintha csettintene:))) Néha már azt is utánozza:)))

2009. november 20., péntek

Pár új kép:













Nem szabad, nem szabad








Régebben egy orvosi rendelőben várakozva felfigyeltem egy anyukára és kisgyerekére. A pici pakolászott, jött-ment, és az anyukája mást sem szajkózott, csak azt hogy nem szabad, nem szabad. Akkor, ott megfogadtam, hogy én aztán biztos nem leszek ilyen anyuka. De basszus, Ádi mást sem csinál, csak amit nem szabad:)) Ott van a millió játéka a 3 szőnyegen, egyik se érdekli, a konyha-nappali már átment egy játszóházzá, és mégis, csak a rosszaság:)) A legjobb játék, hogy kinyitja a középső fiókot (nem ám a legalsót!, az már nem kihívás neki, ott csak a tálcákat lehet pakolászni), feláll benne, közben a fiók ugye csukódna be (mert ilyet kértünk annak idején) és a kis ujjacskák meg ott vannak.....vagy felborítja a szemetest, volt úgy hogy tele volt! Ami nem egy-két kg, vagy a szemetes mellett a műanyag flakonokat dobálja szét, vagy a sarokpolcnál pakolja a könyveket, vagy a vázában próbál felállni, ami persze hogy nem bírja el, akármilyen nagy, de könnyű....A virágokat már elpakoltam, amit tudtam, mert az is jó játék volt hogy cibáljuk a leveleket, és kikaparjuk a virágföldet:)) A legújabb pedig hogy a pihenőszékét tolja maga előtt és megy utána!!!Konkrétan jár a gyerek........Egyik nap amíg felvettem egy pár zoknit, úgy eltűnt, hogy már megijedtem, erre a fürdőszobában a sarokban volt, és épp a szárítót próbálta arrébb húzni, úgy hogy rajta voltak a ruhák:)) Én nem tudom hogy tudott ilyen hamar bemenni oda, és hogy van ekkora erő benne:))
De annyira tudja ám hogy mi az hogy NEM, mert ahogy mondom neki, mindig visszanéz a kis csibész fejével, de egy mp után ugyanazt csinálja:))
Az éjszakák szerencsére egyre jobbak, ált. 5-6 körül kel először, néha szopizik, néha nem, és utána még visszaalszik 7-8-ig. Ha szerencsém van, fél 9-ig.
Az étvágya is még mindig jó, bár csinált kétszer is egy érdekes dolgot: ebéd (valamilyen főzelék csirkemellel) pár falat után elkezdett sírni. És nem kért többet. Eddig ezt a sóskánál csinálta, amit nem csodálok, mert én is uuuuutálom, meg a céklánál, ami azért is érdekes, mert 1:) legelőször hatalmas mennyiséget megevett belőle, 2:) másnap almával és körtével uzsonnára megette..........szóval ki tudja mi lehet ez.........
Azért annyira tudja már hogy egy kis sírással mindent elér:)) Hát igen, lehet el van már most kényeztetve a gyerök:))
A másik hogy neki már most elvei vannak: nem int pápát amikor mi akarjuk, nem ad puszit csak úgy, nem táncizik nekünk, csak amikor kedve tartja:))
A kutyákat úgy tépné hogy hajaj, egyszer-kétszer fürdés előtt meg lett neki engedve egy kis kutyázás, hát szegényeket 3 perc alatt kicsinálta:) de szerencsére egy hang nélkül hagyják magukat kínozni.

2009. november 9., hétfő

Alvás helyett...



Mostanában elég zűrösek a délutáni alvások. Onnantól hogy beteszem a kiságyba, kb. egy óra tornázás következik, a lehetséges összes módon bejárja a kiságyat, és amióta már fel is tud állni, ez az új. De néha ahogy elveszti az egyensúlyát, akkorát koppan a kis feje...:)) De sírás egy szál se, mintha semmi se történt volna...:)) Újra feláll:))

2009. november 8., vasárnap

Ádi baba 7 hónapos


Puszit ad:)))
Az első kék folt:
Apja fia:))

Cékla evés:













Csak amit nem szabad:



Hihetetlen gyorsan repül az idő.....ma 7 hónapos az én kis Drágám.....
Mennyi minden történt azóta hogy megszületett....már annyi mindent tud: kúszik, mászik, ha fogjuk a két kis kezét, lépeget(!!), hangot az örömének, a nemtetszésének, gügyög, tízóraizik, ebédel, uzsonnázik, mint a "nagyok", van már két apró fogunk is:))
A héten újabb újdonságot kóstolt meg: céklát rizzsel. Amikor megfőztem és összeturmixolva megkóstoltam, azt hittem, hogy ezt biztos hogy nem fogja megenni, mert olyan rossz íze volt....de tévedtem! Az utolsó falatig megette, pedig elég sok volt és elég tömény kaja volt ez....
Szombaton főztem neki csirkemellet, és most a fagyasztóban, a jégkockatartóban várja sorát, ezentúl már minden ebédnél kap a főzelékébe egy kockányit. Ez után lesz az igazi büdi kaki:)))
Napközben amúgy már egy pillanatra sem lehet magára hagyni, mert egy pillanat alatt lemászik mindkét szőnyegről és már a kövön van. Megfigyeltem hogy csak olyan dolgokat csinál, amit nem (lenne) szabad: elkúszik a szemetesvödörhöz és a szemeteszsákot ráncigálja, vagy a szemetes mellé rakott üvegeket enné meg, vagy a papucsomat nyalogatná, vagy a virágföldet lapátolná és enné meg, vagy a sarokpolcnál a könyvek között garázdálkodna, stb, stb...
Csütörtökön is épp hogy megfordultam hogy összeszedjem a kockáit, már a sarokpolcnál volt és be is vágta oldalt a kis arcát:((( Így sikerült megszereznie élete első kék foltját....Pici sírás volt, de szerencsére hamar elfelejti....
Pénteken pedig a nagymama megtanította pápá-t inteni, és tudja!!! Annyira édes!! És okos az én 7 hónapos nagyfiam:)))

2009. november 5., csütörtök

Mindent megeszik!





Úgy látszik evésben biztos az Apukájára ütött, mert mindent megeszik:) Legyen az üveges, vagy "hazai", mindent bevág az utolsó falatig. A héten újdonság volt a spenót krumplival amit én csináltam, illetve néha kap már a tízóraijába, vagy az uzsijába kekszet. A spenótot úgy ette, mintha az élete múlott volna rajta, ezt a mellékelt képek is tanúsítják. Pedig azt hittem nem is fog ízleni neki...
Amikor mi vacsorázunk, ő is odaül hozzánk az etetőszékjében az asztalhoz és elmajszol egy babakekszet. Na de hogy! Minden tiszta nyálas, kekszes:))
Ez a hét igazi mérföldkő a kis életében, elhagytuk a hajnali 4-5 órási szopit és ebédre is többnyire csak főzeléket eszik. Abból viszont elég nagy mennyiséget. Úgyhogy jövő héttől, amikor hivatalosan is elmúlt 7 hónapos, már fog kapni egy kis csirke husit a főzelékbe. Aztán majd halat és májat is, ha szabad.
Szóval most reggelire szopizik, tízóraira, meg uzsonnára gyümölcsöt kap, ebédre főzeléket, vacsorára szopizik meg tápszert is kap. Fő a változatosság:) Sose gopndoltam volna, hogy ezt is megérjük egyszer.....
Tegnap meglátogattuk a kis Mihályi barátunkat, annyira pici baba! Igaz hogy koraszülött és most 3,2 kg, de Ádi hozzá képest akkora volt mint egy ovódás:)) Na jó, bölcsödés:)) Lemértük: 9320r!!!
Pont azt beszéltük hogy a két apuka együtt nőtt fel, és most a két pici is együtt fog felnőni, majd mennek ők is biztos rosszalkodni, bandázni.
Amúgy az állást, mászást egyre jobban tökéletesítette, már egyáltalán nem okoz neki gondot hogy négykézlábból oldalra kiüljön, egy mp alatt ott van ahol ő lenni szeretne, úgyhogy most igazán figyelni kell minden lépését, mert egyik pillanatban itt- a másikban ott.
Egyfoltyában gőgicsél, énekel, puszit ad, ciróka-marókázik (= simogat), de csak akkor ha éppen úgy tartja kedve.
Imád fürödni Apával vagy Anyával, vagy mindekettővel, akármilyen nyafi is, olyankor fülig ér a szája.
Az éjszakák hol rosszak, hol jók, már nem tudom kitalálni, hogy mikor mi van, ha nem alszunk, akkor a fogára fogom, hogy biztos azért. Mindenesetre a bal egyes foga már jól látszódik, a mellette lévőt még csak érezni lehet.
Sajnos tegnapról mára elkezdett csipásodni a szeme, csöppenteni kell meg kamillázni neki, de nagyon utálja........olyan erővel szorítja össze a kis szemét hogy alig bírok bele cseppenteni.
Remélem hamar elmúlik!