2009. október 30., péntek

....és magától felállt!!!









Az úgy volt, hogy szerdán délután ültünk a kanapén. És addig-addig tornázott, erőlködött, míg a kanapé háttámlájába kapaszkodva felhúzta magát. Teljesen egyedül!!! És roppant elégedett fejjel állt ott, mint egy Nagyfiú:) Azóta ez az új játéka, bármibe, ami elég stabil, csimpaszkodik, és áll fel.
Négykézláb is nagyon jól közlekedik már, egyik pillanatban még itt van, a másikban ott....
Ki kellett hozni egy újabb szőnyeget, hogy mégse a hideg kövön csússzon.
És a másik, ami miatt nagyin büszke vagyok rá: eddig mindent megevett, amit adtam, neki, a répától kezdve a brokkoliig, mindent. Úgy látszik nem lesz válogatós szerencsére....

2009. október 26., hétfő

Képek, amik lemaradtak az előbb:




Zajlik az élet....











Hát igen....Az elmúlt pár hét során az első náthától kezdve, a csókig, a főzelékevésig, volt itt minden. De kezdjük az elején:
Múlt hét előtt míg após téliesített a telken, addig mi Ádi babával elmentünk barátnőzni Dunaújvárosba Pannáékhoz: http://molnarpanna.blog.hu/
Itt a két pici úgy megörült egymásnak, hogy még egy csók is elcsattant:) Pannának nagyon megtetszett Ádi és viszont is, így alig lehetett őket levakarni egymásról:)) Nem is a tengernyi sok játék volt a lényeg, csak egymással voltak elfoglalva. Ádim folyamatosan berregett, Panna meg olyan hihetetlen módon jött-ment, kúszott-mászott, hogy csoda! Hozzá képest Ádi egy lustaság:)
Kaptunk finom ebédet is, én is, a fiam is, igaz hogy csak egy pár falatot kértünk a körte-alma kombinációból, hiszen délbe szopizni szokott jelszóval, de így is bevágott egy hatalmas adagot, és még szopizott is:)
Panna játékai közül kifigyeltem a FP tanuló kutyust, amivel már régóta szemezek,de így hogy kipróbálhattam, most már biztos hogy ezt (is) hozza a Jézuska karácsonyra.
Pár nap elteltével hétvégére Ádikám taknyos lett. Eddig minden nyavaja elkerült bennünket, most ez sajnos nem....és utálja az orrszívást:( Vagy inkább azt hogy lefogom?? És megvolt az első brutális éjszakánk is, amikor is óránként kelt. Majd a 2. még brutálisabb éjszakánk, amikor már fél óránként kelt....először azt hittem, a nátha az oka, hogy nem kap rendesen levegőt az orrán, aztán rájöttem hogy a foga a ludas. Ebben megerősített a doktornő is, ő is a fogára fogta ezt az egész takonykórt. A foga már kocogott amikor a fém spatulát odarakta:) Aztán mintha elvágták volna (szerencsére) megszűntek az éjszakai sírások. Lehet most egy picit pihen az a bal egyes fogacska és később folytatja az áttörést? Mert akkor jaj nekünk....
De így is örülhetünk, hogy Ádi eddigi életében csak ez a két éjszaka volt zűrös, mondtam is Janinak, hogy mi lett volna ha mondjuk hasfájós lett volna, és heteken, hónapokon keresztül ezt ment volna? De így is iszonyú rossz érzés volt, hogy sírt, és akármit csináltam vele, nem volt jó.
Közben lehet, hogy nem pont jó az időzítés, de bevezettük, hogy tízóraira valamilyen gyümölcsöt kap, uzsonnára meg főzeléket. Ugyanis már csak egy ciciből tudom etetni, sajnos a másikból már egyáltalán nem jön semmi:((( Eddig minden ízlett neki, az üveges főzelékektől elkezdve a házi gyártású paradicsomos krumpliig, úgy tűnik nem lesz válagatós. Na de a "neheze" még csak ezután jön, a brokkoli, meg a répa és társai:))
Egyébként hihetetlen módon közlekedik már, a szőnyegről folyamatosan lemászik, imádja a hideg járólapot nyalogatni, amit én nem értékelek annyira, főleg ne taknyosan kússzon-másszon a hideg kövön. (már bánom hogy nem parketta van itt is). Imád bemászni a fotelek, asztal alá, aztán amikor emelné a fejét, akkor gondban van:))
Ha melléülök, csimpaszkodik belém és feláll, ha az ő szobájában vagyunk, akkor a kiságya rácsait fogja kívülről és roppantul élvezi hogy ő milyen ügyes, hogy egyedül áll:)
Kapott egy FP formabedobó vödröt is, egyenlőre még nem a forma szerint dobálja be:), de imádja pakolászni, kiborítani:) És persze leborítani a várat, amit anya 128-adszorra is felépít neki:))
És egyre jobban megy a "ciróka-maróka" és a puszi adás!
Lola kutya továbbra is a főkedvenc, ha meglátja, hatalmas mosolyba és síkításba kezd, síkítani egyébként is nagyon szeret, valószínű operaénekes volt előző életében.
Egy szó mint száz, IMÁDOM!!!!!!!!!!!!!!!!!!

2009. október 12., hétfő

2009. október 11., vasárnap

Az első krumpli...



Mivel ő már ilyen "nagyfiú", tegnap úgy jött ki a lépés, hogy már tízórai se cicit kapott, hanem vaníliás tejpépet gyümölccsel. És ha már így jött ki, akkor uzsonnára meg gondoltam megkínálom egy kis krumpli-alma kombinációval. Bevallom, semmi íze nem volt ennek a trutyinak, én se ettem volna meg szívesen. Háááát, Ádi arckifejezéséből ítélve, neki se nagyon ízlett a dolog:)) Olyanokat fintorgott, úgy nevettem! Volt egy pár majdnem öklendezés is, aztán kitaláltam, hogy inkább keverek hozzá még egy kis sütőtököt, az mindig be szokott jönni. Így sikerült egy pár kanállal legyűrnie, de nagyon keveset evett. Ezért kapott utána egy kis bónusz szopit, és annyira édes volt az a fej, egyből lehunyta a szemét és mintha azt mondta volna, véééégre, olyan örömittasan szopizott. Hát ezeket a pillanatokat kell még most örökre megjegyezni!!!

2009. október 8., csütörtök

Ádi baba fél éves!!!

















Hát igen.......már fél éves az én kis Drágám!!!!
Ezelőtt 6 hónappal a kórházi ágyon fekve küldözgettem az ismerősöknek, barátoknak az sms-eket, hogy megszületett.......3600 gr-mal és 52 cm-el.
És azóta már mennyit nőtt! És mennyi mindent tud!
Lássuk csak: stabilan ül, áll(!!) ha fogjuk a kezét. Sőt, állandóan állni akar. Ül az ölemben velem szemben, megfogja a pólómat és mindenféle segítség nélkül feláll.......Négykézláb ringatózik előre-hátra, de mászni még nem tud, inkább hátrafelé halad:)) Felismer minket, a kutyákat imádja, egyre változatosabb a szókincse a höhö-től az ejjj-ig:)) Imádja a Bebe tv-t, sétálás közben már ül a babakocsiban és nézelődik ezerrel. Ide-oda forog, hasról-hátra, hátról hasra, a kiságyát már lejjebb kellett engedni, mert félő volt, hogy előbb-utóbb kiesik, olyan mutatványokat csinál. Minden elalvás előtt "torna" van, ami azt jelenti hogy úgy csinál mintha kézen akarna állni, feneke az égnek és lábujjhegyen és a tenyerén tartja magát. Ezért a vacsora egy része az elmúlt napokban már a lepedőn köszönt vissza. Továbbra is anyatejet kap, de délután-uzsonnára gyümölcsöt. Imádja a sütőtököt, de tulajdonképpen nem válaogatós, egyenlőre mindent megevett amit adtam neki. A zöldség félék megkóstolását a jövő hétre tervezem, de nem hajt a tatár, majd meglátjuk, hogy jön ki a lépés, hogy már két szopi maradjon ki....Az éjszakák egyenlőre változatosak, mostanság hajnali 3-kor ébred egyszer, vizet inni, majd utána 5-6 körül, de volt olyan hogy kibírta evés nélkül reggel 8-ig!! Foga még egy szál se, se dudor, se semmi, de nem is baj.
Kedvenc játéka a távirányító, mobil telefon,minden ami nem az övé. Persze a játék mobil, ami csak az övé és még zenél is, az nem érdekli:) De van már kedvenc-apus játék is: az egy, kettő, három.......
A hízása lelassult vagy pedig lemozogja, nem tudom, mindenesetre most kb.8800 gr, nem tudom pontosan mert a mérleget visszaadtuk. (Végre! Megszűnt a mérleg para....)
És végezetül egy-két kép, hogy miből lesz a cserebogár:)))))