2009. szeptember 24., csütörtök

Sütőtök és társai











A héten mi is elkezdtük a hozzátáplálást, egyenlőre még csak a gyümiknél tartunk.
Az egész azzal kezdődött, hogy a jobb mellemet már szinte teljesen elutasítja, ugyanis nem jön úgy belőle, ahogy a Fiatalúrnak tetszik. És így már egyre kevesebb és kevesebb van benne:( A másik ok, hogy múlt héten kaptam egy kisebb "méretű", ám de annál rosszabb mellgyulladást, a változatosság kedvéért a másik mellemben. (Szerencsére csak egy napig tartott) Így megdőlt a tervem, mi szerint féléves koráig csak anyatejet fog kapni, nem volt más választás, meg kellett ismerkedni a kanállal evéssel.
Eleinte nagyon nehezen ment a dolog, szájzárat kapott:) De amint egy kisebb falatocska lecsúszott, rájött, hogy mennyire jó is ez, és ma már boldogan nyitja a kis száját az újabb és újabb falatokért. Egyenlőre csak a déli alvás utáni (4 órás) evését váltom ki így. A kedvenc most az alma-sütőtök párosítás, nem véletlenül, hisz kisbaba koromban állítólag én is csak azt ettem, azt hitték anyuék, hogy sárga leszek. Én nem lettem sárga, Ádinak viszont a kakija az lett tőle:)) És a bébiételek hatásásra már büdiket is kakil:) Mi lesz ha majd mondjuk brokkolit kap?
Tökéletesen mindegy neki hogy milyen árkájú és ízű bébiételt kap (bár nem kóstolt sok félét még, az is igaz) Ma én csinálok őszibarack-banánt, kíváncsi vagyok, az mennyire jön majd be neki.
A hízás is lelassult nála, mert a múlt héten csak 50 gr-ot hízott. Ez önmagához képest nagyon kevés. Múlt héten volt 8710 gr. Viszont utána jutott eszembe, hogy lehet hogy ugyanannyit hízik, csak már lemozogja. Ugyanis folyamatos mozgásban van, lerakom a kiságyába aludni, és 3 mp múlva tuti nem úgy van, ahogy letettem. Bizonyíték a fent látható fotó, az a vil.kék kis izé bizony a párnája, és már hiába pakolom ki az összes macit, forgót, mindent a kiságyból, akkor is a másik vége az ágynak érdekesebb:) A forgás most már nagyon jól megy minden irányba, a hátrafelé kúszás is, egyenlőre még négykézláb nem tud menni (szerencsére:)), de ez is csak napok kérdése, mert nagyon emelgeti a popóját, olyan kis ügyes ahogy próbálgatja, de nem megy neki.:))
Fogkérdésben még nem tudok nyilatkozni, mert egyenlőre se híre, se hamva, még csak nem is dudoros.....bár az összes nagymama, ismerős, stb, szereti a nyafijait erre fogni: "biztos a foga", én meg jól rájuk hagyom.
Sajnos az éjszakáink még mindig kiszámíthatatlanok, egyszer felébred akár hajnali 1-kor is, máskor reggel 6-ig bírja, ugyanannyi kajával...szóval a logikára még nem jöttem rá. Még az a szerencse , hogy ilyenkor hamar visszaalszik. Azt tuti hogy reggel fél 8 és 9 óra között kel valamikor, végleg.
Mivel az esti szopinál már tápszert is kap pótlásként, amikor mondjuk 1-kor megébred, tuti nem azért mert éhes és a doktornő is mondta, hogy mivel ennyi a súlya, már nem nagyon kéne ennie még éjszaka is. Úgyhogy most fel van adva a lecke, hogy mit csináljak: hallgassak az okosokra, vagy engedjek az anyai ösztönömnek???
Na, de majd csak kialakul.....egyenlőre a jó éjszakák vannak többségben, ma is reggel 9-ig aludt, előtte 5-kor evett. Ez nem is olyan rossz.... Végülis a nappalok már abszolút kiszámíthatóak, és du. általában 1-4 alszik, egy felkeléssel. Vagy kettővel. Vagy hárommal...:))
Többnyire már a nagykádban fürdünk, vagy mind a hárman, vagy csak mi ketten, vagy csak a fiúk ketten. Azt azért el kell mondanom, hogy bármilyen fáradt és nyűgös is este, ahogy elkezdjük levetkőztetni és készülődni a fürdéshez, már fülig ér a szája:))
És már másodszorra voltunk fodrásznál!
Egyet hiányolok csak: még mindig nem HANGOSAN nevet. Viszont nem hangosan sokszor....
Na jó, ne legyek telhetetlen, ugye?

2009. szeptember 1., kedd

Egyedül ülök, állok!!!!
















Hát igen, a hír igaz:)))))
Amit a telken a fürdőkádban elkezdtünk, azt a héten a franciaágyon be is fejeztük! Hihetetlen!! Eddig nem is próbáltam, most is csak azért engedtem el, hogy lefotózzam (és mert fekve már nagyon nem szeret lenni) és úgy maradt!! Sokáig!! Persze, egyből megijedtem hogy mi van ha ez nem jó a gerincének, stb, stb, és eldöntöttem mint egy lisztes zsákot:)
Az álldogálást meg már régóta gyakoroljuk, ülésből-állásba, szinte egy pillanat alatt felhúzza magát. És ha van mibe kapaszkodni, akkor úgy is marad, úgy látszik örökölte az Apukájától a tornászi tehetségét. Ha így folytatja, lehet nagyon hamar elkezd járni:) Legalábbis ezt mondják...
Viszont amióta a telekről hazajöttünk, pár napra elromlott az éjszakai alvókája is...Azt már kezdem megszokni, hogy nappal alig-alig alszik, de hogy éjszakai is??? Három óránként kelt, úgy hogy újszülött korában nem csinálta ezt! De szerencsére pár nap után visszaállt a rend, néha már egész fél 7-ig, 7-ig alszik egyhuzamban:)
Viszont az oltást sikerült a doktornőnek úgy beadnia, hogy nagyon piros és forró lett a helye 2 napig. Szegénykének nagyon fájt.... A doktornő és az asszisztense megint el voltak tőle ájulva hogy mennyire szép (és nagy) baba:)) Most direkt hallgatóztam.....hogy más babának is ugyanezt a szöveget nyomják? De neeem:))
Ádi baba jelentem 67 cm és 8330 gr. Jóóóó nagy - de továbbra is csak szopizik.





Miniszabi











A 4 napos hosszúhétvége örömére lementünk a nagyszülőkhöz a telekre, Kulcsra. Hadd unokázzanak egy kicsit ők is. Az idő jó volt, és rögtön első nap ígérkezett a közeli Dunaföldváron egy jónak tűnő program, országos halászléfőző verseny volt. Természetesen mire odeértünk, a halászlé már csak a bográcsok oldaláról odaszáradva köszönt vissza, de így is jól éreztük magunkat. Isteni kürtöskalácsot ettem... De rájöttem, hogy már sose tudok úgy elmenni és jól érezni magamat gyerek nélkül, mint akkor amikor még nem volt meg a Kis Drágám.
Természetesen semmi gond nem volt vele, Nagypapája még el is ringatta, a pihiszékben aludt mire hazaértünk. És amilyen áhítattal nézet a Papa madarait a kalitkában!! (van vagy 20 darab..)
Ezalatt a 3 nap alatt szinte csak addig volt nálam Ádi, amíg szoptattam, de nem akartam elvenni a lehetőséget tőlük. Viszont a kis gazfickó nagyon ráérzett arra, hogy minden mozdulatát lesik, és olyan tökélyre fejlesztette a nyafogását, hogy mire hazaértünk, egy igazi nyifi- nyafi lett belőle, kellett vagy 3 nap mire visszatért a régi Ádi és újra eljátszott magában pár percet, úgy mint rég.
Viszont szinte egyedül ült a kiskádban!!!! Épp elég volt csak a szélébe belekapaszkodni:))