2009. augusztus 7., péntek

Ismerkedem az őszilével







Hetek óta küzdünk már azzal, hogy a 3 óránkénti evés pont délután 6-ra jön ki. Már mindent próbáltunk, hogy hogy húzhatnánk az időt, de az én bélpoklos Kisfiam egy perccel se bírja tovább, a 3 óra, az 3 óra. Így sokszor volt már az hogy szopizott 6-kor, majd fürdés 7-kor és utána újra szopi....de nem volt jó....azért 1 óránként mégse kellene enni.....minthogy az sem, hogy hagytam hogy "éhezzen", mert egy kínszenvedés volt hallgatni és nagyon lassan teltek a percek sírás közben.Sokszor fürdött ezért már 18.20-kor (addig bírtuk)
Tehát azt találtam ki, hogy mivel szombaton már úgyis 4 hónapos(!!) lesz, 6-kor kap egy kis őszilevet, azzal talán kihúzzuk azt az egy órát....és bejött!!!! Fura volt betenni az első üveg bébi italt a kosárba, Apa kérdezte is félve, szabad ezt? És ha nem ízlik neki? De én csak ránéztem Ádira, és kitört belőlem a nevetés, hát úgy néz ki ez a Kisfiú, mint akinek nem fog ízleni az őszilé????? Naná, hogy ízlett neki, kapásból megivott 50 ml-t!! És bírta szopi nélkül egész fél 8-ig!
Tegnap gyümölcscentrifugán préseltem ki neki a levét, de ez annyira sűrű lett, hogy nem jött ki a cumisüvegből, akárhogy is szívta. Rutintalanok voltunk, istenem:) De megkapta kiskanállal.
Igen ám, de még műanyag kiskanalunk sem volt....de elég hamar belejött a kanállal evésbe, igaz hogy minden tiszta barackos lett, de öröm volt nézni.
Ennek örömére ma megkapta az első, SAJÁT kiskanalát és (természetesen) Micimackós kistányérját. Kicsi Bogyeszom......már 7770 gr!!!!
Voltunk a keresztanyukájánál is, olyan mintababa volt, hogy el se hittem!! Mindenkire mosolygott ezerrel, egy nyafogás nem hagyta el a száját, énekelt, berregett, cupogott, szabályosan produkálta magát. Mindenkit levett a lábáról:) Barátosném meg is jegyezte párszor, hogy jó magasra tettük a mércét, nehéz lesz Ádi szépségét túlszárnyalniuk....De biztos gyönyörű szép kisbabájuk lesz nekik is, hisz jó az alapanyag:))))