2009. június 23., kedd

Van két kezem, két menyasszonyom
















Rebeka és Noémi: egyik szebb mint a másik





Az úúúgy volt hogy tegnap játszottunk a macis-vonatos-csörgős játékkal, és azt vettem észre hogyha nem csörgetem neki a játékot, akkor ő maga nyúlkál érte hogy zörgesse. És ez már nem olyan "véletlenülodakapoklészörög", hanem tudatosan, direktbe oda nyúlkálás - zörgetés volt. Hát mi olyan boldogok voltunk! Apró dolgok ezek más számára, de számunkra hatalmas jelentőséggel bírt, hogy már ilyen ügyes és "nagy fiú" a mi kis Drágánk.
És ha már a Nagy Fiúságnál tartunk, el kell hogy mondjam hogy két menyasszony (jelöltünk) is van:)) Mindkettő csodaszép kislány: Noémi és Rebeka, így egyenlőre nem tudunk választani, de nemsokára remélhetőleg össze tudunk hozni egy közös fórum találkát, hogy a fiatalok dönthessenek:))

Tegnap délután voltunk a hasi és koponya uh-n, szerencsére minden okés, de azt a hisztit amit levágott!
Kissé viccesen hangzott, amikor két sikítás közben (igen, ez az új, már sikítani is tud) bizonygattam hogy Ő alapvetően jó gyerek, nem sírós és még soha nem sikítozott így:) Utólag belegondolva nekem se tetszett volna, ha levetkőztetnek és össze-vissza kennek zselével, még a hajamat is....
Délelőtt meg egyedül volt pár órát Apa és Fia, mert el kellett mennem. Ez azért volt jó,mert Jani beismerte hogy milyen melós itthon lenni és nem abból áll a napom hogy egész nap fekszem és tv-zek:) Mondta hogy ő egy egész napot nem tudna egyedül lenni vele. Pedig nem volt annyira nyafi, csak hamar megunja a dolgokat és folyamatosan le kell kötni a figyelmét. És ugye a rossz idő miatt ki se lehetett menni a kertbe, azért az se olyan jó hogy a lakásban van az ember egész nap...
És este lemértük: 6,5 kg!!!!!!!!!!!
Nekem ugye nincs összehasonlítási alapom, de valószínű ezért mondja mindenki hogy milyen jó húsban van:)
Kis Superman-em, IMÁDOM!
Illetve képek a menyasszonyokról.














2009. június 18., csütörtök

Csípőszűrés











Mára kaptunk időpontot a csípőszűrésre. Hát, jobb későn mint soha! Ezt ugye 6 hetesen szokták megcsinálni, Ádi pedig tegnap múlt 10 hetes. (Úristen, hogy rohan az idő, már 10 hetes???)
Reggel 8-kor útnak indultunk, kicsit késtünk a nagy dugó miatt. De nagyon jól viselte, hát igen, imád kocsikázni.
Épp bent volt egy baba, Bendegúz (jé, nekünk a kutyánkat hívják így:))), szegénykének medence ferdülése volt/van, kissé bennem volt a félsz, hogy esetleg Ádinak is lesz vmi baja.....(paramami beindult) Néztem Bendit a vizsgálat közben hogy milyen picike még, kb. fele akkora volt mint az én Kisfiam. Utána kérdeztem, és mondta az anyukája hogy 4 hónapos!!!!!!! Jaaaaaa.....
Akkor az én Fiam nagyon-nagyon jóóóó húsban van:))) Még mutatta is a doktornő az ultrahangon a két baba felvételét egymás mellett, hogy Ádinak pont dupla annyi zsírréteg volt a combiján mint a másik babának:)) No comment.....
Persze makkegészséges, gyönyörűen bemutatta azt, amit itthon már régóta gyakorolunk, hogy a hanyatt fekvésből ülésbe felhúzás milyen jól megy neki (szinte magától húzza fel,alig kell segíteni). Nagyokat mosolygott mindenkire, mint aki tudatában van annak hogy milyen cuki:)) (és lehet hogy tényleg tudja?)
Utána még találkoztunk a kórházon belül egy-két ismerőssel, majd bementünk oda, ahova én évekig jártam szépítkezni, körmözni, és hihetetlen, de megint csak a 3 bűvös mondatot hajtogatták:
1. Istenem, milyen szép ez a gyerek!
2. Igen, nagyon formás!
3. És mekkora haja van!
Igen, talán a legjobban mindenki a haján csodálkozik, hogy ilyen fiatal és már mekkora lobonca van, és én ekkor már büszkén mutatom hogy a baba haj alatt, bizony, már egész nagy IGAZI hajunk is van.

Bízonyítékként egy kép erről, plussz egy pár az "alkotásaimról":

2009. június 16., kedd

Az én Apukám....




A szöveg a trikón magáért beszél:


"Az én apukám a legerősebb a világon"


És tényleg....))

Repülnek a hetek




Hát igen, repülnek a napok, a hetek............jó rég írtam, de mentségemre szóljon, Drága Kisfiam szinte egész nap fent van és szórakoztatnom kell:)
Valamilyen okból kifolyólag Ő azt hiszi, hogy már olyan nagy fiú, hogy napközben nem is kell aludnia. Pedig álmos, mert dörzsöli a szemét, de aludni, na azt nem.
Van amikor olyan kitartó hogy 2,5 órát is képes a kiságyában szenvedni, 5-10 perces alvásokkal tarkítva. De szerencsére az éjszakákat továbbra is átalussza, mindenki azzal vigasztal hogy ez még mindig jobb, mintha nappal aludna és éjjel nem. Végülis.........
Ami a "nagy babaságát" illeti, tényleg nagy: két hónaposan 5930 gr és 60 cm!!!! Kis Michelin baba, mindenhol olyan kis husi, hurkás:))
Egyre inkább bővül a "szókincse" is, olyan édes manó hangon gügyög, hogy meg kell zabálni!! Még mindig elérzékenyülök, ahogy rám mosolyog, meg magyaráz nekem. Hát ez sose múlik már el? Ha más előtt csinálom ezt, szerintem bolondnak néz.....
Megkaptuk a 2 hós oltást is, az én kis HŐS-ömnek meg se kottyant, picit sírdogált a szuri után, de ennyi.....semmi nyűgösség, semmi láz! Én persze fél óránként mértem a lázát, mert biztosra vettem hogy lázas lesz és nem akartam elhinni hogy még ebben is ekkora szerencsénk van, hogy ilyen jó baba és ilyen jól viseli.
Következő oltás júl.16-án. Remélem azt is ilyen jól fogja viselni.
Elkezdtünk járni baba masszázsra, rögtön le is pisilt, totál telibe, mindenem tiszta pisis lett:))
Egyenlőre még nem bírta sokáig, de remélem mire a "tananyag" végére érünk, már mindeketten élvezni fogjuk.
Újabb családi képek készültek:))